Sant Cugat, disposada a acollir desplaçats de la guerra de Síria


  • Comparteix:

El conflicte de Síria va començar l'any 2011 / Foto: ACN

El conflicte de Síria va començar l'any 2011 / Foto: ACN

Sant Cugat està a disposició de la Generalitat i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per acollir desplaçats de la guerra de Síria. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha enviat una carta al director general per a la Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, i a la presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per expressar la voluntat de Sant Cugat de sumar-se a les mesures d'acollida que adoptin aquestes dues institucions en els propers dies.

Segons Conesa, cal recordar que 'en el passat altres països van acollir milers i milers d’espanyols que fugien de la guerra i de la dictadura' i que cal fer prevaler els principis essencials del drets humans'. Entre les formes d'ajut que proposa Conesa, hi ha l'acollida temporal, el suport econòmic i legal, i l'ajut del servei d'immigració i de la xarxa d'entitats.

Carta a Margallo
Paral·lelament, l'alcaldessa ha enviat una carta al ministre d’Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, de qui 'lamenta, personalment i en nom del govern municipal de Sant Cugat, que Espanya hagi discrepat de les quotes de refugiats proposades per Brussel·les, demanant-ne una rebaixa'. En la missiva, Conesa demana al ministre que reconsideri la seva posició i que posi els mitjans necessaris per pal·liar la situació actual.

Des de l’esclat del conflicte de Síria el 2011, l’Ajuntament ha fet dues aportacions del fons d’emergències al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La primera, de 8.000 euros, es va destinar a la Mitja Lluna Roja. La segona, de 2.900 euros, a Unicef i Acnur.

Moció al ple d'aquest mes
L’Ajuntament està preparant una moció institucional per al ple de setembre per denunciar la situació actual i donar suport a l’atenció de la població que fuig de la guerra de Síria. ICV-EUiA, ERC i el PSC han expressat el desig que la ciutat s'impliqui en l'atenció als refugiats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.