El ple aprovarà la creació d'una comissió informativa especial sobre Teyco


  • Comparteix:

L'adjudicació a Teyco va ser per una promoció a la plaça dels Rabassaires / Foto: ACN

L'adjudicació a Teyco va ser per una promoció a la plaça dels Rabassaires / Foto: ACN

El ple d'aquest mes donarà el vistiplau a la creació d'una comissió informativa especial sobre l'adjudicació a Teyco de la construcció d'un edifici d'habitatge públic investigada en el marc del cas 'Petrum 2'. Els partits de l'oposició que han assistit a la junta extraordinària de portaveus d'aquest divendres s'han mostrat satisfets amb la quantitat d'informació de l'adjudicació que els ha proporcionat l'equip de govern, a l'espera d'una anàlisi més detallada.

La comissió neixerà amb els vots a favor de l'equip de govern i dels partits de l'oposició que han assistit a la reunió d'aquest divendres. És un dels punts que s'ha tractat a la trobada, en què també s'ha facilitat informació sobre l'adjudicació als partits.

A la sortida de la reunió, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha assenyalat que, a primera vista, sembla que l'adjudicació va ser correcta encara que els falta revisar millor la documentació.

Nuria Gisbert

Ens falten algunes informacions requerides pel jutge i d'altres ens arribaran aviat. Entrem en una fase de repàs de la documentació per comprovar que no hi va haver cap irregularitat.


El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, ha defensat la feina dels professionals que van participar en l'adjudicació, però ha remarcat que és més important saber què es va fer dels diners de l'adjudicació.

Aldo Ciprián

Entenem que en cap moment s'està posant en dubte la professionalitat de l'adjudicació, que està en tota regla. Volem conèixer el procediment posterior i les desviacions denunciades a la premsa.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, també s'ha mostrat satisfeta amb la documentació que ha ofert l'equip de govern i amb la creació d'una comissió informativa especial. Ingla ha assenyalat que, tot i que ha millorat la transparència del govern, seguiran vigilant-lo de molt a prop en aquest aspecte.

Mireia Ingla

Anem bé, però volem estar-hi a sobre. El fet que Sant Cugat hagi sortit als mitjans de comunicació així no agrada a ningú. La nostra obligació com a representants públics és demanar i exigir que se'ns informi.


El portaveu del PSC, Pere Soler, ha reconegut que la informació entregada és completa, tenint en compte els condicionants, ja que el cas es troba sota secret de sumari.

Pere Soler

Hi ha hagut alguns aspectes que no han pogut donar en un 100% perquè són al jutjat. Sembla que ha estat ben adjudicada i no volem posar en qüestió la feina dels tècnics.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat com a exemple de la transparència del govern aquesta junta extraordinària de portaveus i ha defensat la gestió dels tècnics en l'adjudicació investigada.

Mercè Conesa

És una contractació reglada, l'adjudicatària es tria per l'oferta econòmica i aquestes ofertes no se saben fins l'últim moment i s'obren totes alhora. Per tant és impossible que hagi estat manipulada o alterada.


Els portaveus d'ICV-EUiA i del PP no han assistit a la junta extraordinària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.