La Marxa de Torxes s'estrena a Sant Cugat amb uns 700 participants


  • Comparteix:

La primera Marxa de Torxes a Sant Cugat ha aplegat aquest dijous, vigília de la Diada, unes 700 persones que han exhaurit les 200 torxes que les entitats organitzadores, Òmnium Cultural i ANC, els hi havien posat a disposició. La comitiva, encapçalada per alguns regidors de partits sobiranistes, ha recorregut la ciutat des de la plaça de Lluís Millet fins la plaça de Rafael Casanova, amb càntics independentistes i l'himne d''Els Segadors'.

La trobada, que tenia com a objectiu retre homenatge a les víctimes de l'Onze de Setembre de 1714, ha arrencat a dos quarts de nou del vespre a la plaça de Lluís Millet amb una actuació dels Bastoners de Sant Cugat. Tot seguit, els participants de la marxa han encès les torxes i han seguit als guies, un grup de nens i nenes que portaven una estelada, a través dels carrers del centre.

Així, la Marxa de Torxes ha passat pels carrers de Valldoreix, Santa Maria i la plaça Quatre Cantons. Després ha arribat a la plaça de Sant Pere des del carrer de l'Endevallada i, tot seguit, ha recorregut el carrer de Sant Domènec i el passeig de la Creu fins arribar a la plaça de Rafael Casanova.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha posat en valor l'afluència a la trobada.

Maria Rosa Caballé

Ha estat un èxit. És la primera marxa i ens feia una mica de por, però la resposta de la gent ha estat molt bona. Servirà per agafar forces i encarar la Diada amb moltíssimes més forces.


L'historiador Josep Maria Figueres ha estat l'encarregat d'escriure i llegir el manifest de la trobada, on ha subratllat 'els anhels de llibertat' dels catalans, així com valors del poble català, com l'ús de la raó i la defensa de la democràcia. Figueres ha fet una crida a les urnes per aconseguir 'un país normal'.

Figueres considera que les concentracions d'aquest dijous i les que han de tenir lloc durant la Diada han de servir per 'aconseguir aquest toc de sensibilització cap a la necessària i urgent llibertat d'aquest poble'.

Josep Maria Figueres

He volgut aportar una reflexió sobre el desig de llibertat de Catalunya. Cal esperar que les concentracions donin aquest toc de sensibilització cap a la necessària i urgent llibertat d'aquest poble.


La marxa, que s'ha celebrat en 150 municipis arreu del país, ha acabat amb el cant d''Els Segadors'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.