Un centenar de persones es concentra per donar suport als refugiats de guerra


  • Comparteix:

CiU, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC volen que l'Ajuntament formi part de la xarxa de 'ciutats-refugi' que s'està impulsant per acollir refugiats de la guerra de Síria. En una concentració aquest dilluns a la plaça de la Vila a la qual ha assistit gairebé un centenar de persones, s'ha llegit una moció conjunta d'aquests grups en la qual s'insta la comunitat internacional a emprendre 'les accions necessàries per protegir la població civil' del país asiàtic.

La moció, que els grups signants confien que esdevingui institucional, insta l'Estat espanyol a activar mesures d'asil polític i demana que Sant Cugat posi els seus recursos legals, de serveis i econòmics, entre d'altres, a disposició dels refugiats.

El text també demana que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides remeti la situació siriana a la Cort Penal Internacional i que 'el govern espanyol posi fi immediatament a les transferències d'armes al govern de Síria'.

En representació dels convocants de la concentració, el regidor de la CUP-PC Dimitri Defranc ha explicat que no creuen en 'un model europeu que ven armes que provoquen conflictes i que després se'n desentén'.

Dimitri Defranc

No creiem en un model d'una Unió Europea que ven armes i genera conflictes i que després no vol saber res de la porqueria que li ha rebotat.


La trobada, que ha estat convocada per la CUP, ERC, ICV, Procés Constituent i Podem, ha acabat amb una encesa simbòlica d'espelmes per escenificar el suport als sirians que busquen asil arreu d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.