Valldoreix homenatja el primer president democràtic de l'EMD, José Luis Martínez


  • Comparteix:

La presidenta, Montse Turu, i la vídua de José Luis Martinez han estat les encarregades de descobrir la placa.

La presidenta, Montse Turu, i la vídua de José Luis Martinez han estat les encarregades de descobrir la placa.

La celebració dels 25 anys de la recuperació dels governs democràtics a l'EMD de Valldoreix s'ha convertit en un homenatge a qui fou el seu primer president José Luis Martínez. En presència de la seva vídua, s'ha descobert una placa com a reconeixement a la tasca de qui va dotar Valldoreix, entre d'altres coses, d'una xarxa de clavegueram, piscina i Casal de Cultura:

Les pista verda de la piscina de Valldoreix, construïda durant el mandat de José Luis Martínez, té a partir d'avui una placa en honor i memòria de qui fou el primer president de l'EMD d'ençà de la recuperació de la democràcia.

En presencia de la seva vídua s'ha volgut destacar el seu sacrifici i dedicació per dotar l'EMD d'infraestructures i equipaments necessaris després de 40 anys de dictadura. La seva dona, Rosa Ronquillo, ha agraït el reconeixement que ha qualificat de 'merescut' i 'meritori':

Rosa Ronquillo

Valldoreix l'estimava. Era com un fill seu. Posava entusisme i il·lusió en tot el que feia.


El reconeixement s'ha extés a la resta de presidents i vocals de l'Entitat Municipal des del 78. L'actual presidenta els ha fet entrega d'un pin amb l'escut de Valldoreix. Montse Turu ha expressat la voluntat de continuar la feina dels seus antecessors amb la voluntat de fer de l'EMD un poble de qualitat, tot i les dificultats de ser una Entitat Municipal:

Montse Turu

Cal reformar el paper dels ens locals. Volem seguir avanánt per oferir més i millors serveis als ciutadans.


L'acte ha comptat amb els parlaments de l'historiador de Juanjo Cortés que ha fet un repàs a la història de Valldoreix i de Alfons Albareda i Maria Puig en representació del primer govern democràtic a Valldoreix , l'any 79. Recordem que l'EMD es va crear l’any 1959 amb la declaració de Valldoreix com a Entitat Local Menor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.