C's se suma a la moció de suport als refugiats de Síria


  • Comparteix:

La moció sobre els refugits es debatrà el 21 de setembre al ple / Foto: ACN

La moció sobre els refugits es debatrà el 21 de setembre al ple / Foto: ACN

C's donarà suport a la moció del proper ple municipal en la qual s'insta la comunitat internacional a emprendre 'les accions necessàries per protegir la població civil' de Síria. La moció insta l'Estat espanyol a activar mesures d'asil polític i proposa que Sant Cugat posi els seus recursos legals, de serveis i econòmics, entre d'altres, a disposició dels refugiats.

La formació política assegura que 'tota democràcia del món ha d'estar disposada a acollir qualsevol refugiat polític i Europa no pot assistir al que està passant i no donar la cara'. C's remarca que ja havia demanat en el Parlament Europeu la creació d'un fons per a la cerca i el rescat de persones que intenten creuar el Mediterrani.

La moció es portarà a votació al ple d'aquest mes. El text demana que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides remeti la situació siriana a la Cort Penal Internacional i que 'el govern espanyol posi fi immediatament a les transferències d'armes al govern de Síria'.

El PP està negociant el contingut definitiu de la moció per decidir si finalment hi dóna suport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.