La Via Lliure omple la Meridiana amb una forta implicació de Sant Cugat


  • Comparteix:

Nombrosos santcugatencs s'han sumat a la Via Lliure, que aquest divendres ha omplert l'avinguda Meridiana a favor de la independència de Catalunya i amb la mirada posada a les eleccions del 27S. El tram 68 d'aquesta concentració, l'assignat al municipi, ha comptat amb la presència d'entitats com els Gausacs i els Geganters. Segons les dades de la Guàrdia Urbana, hi han participat 1.400.000 persones i, segons la delegació del govern espanyol, eren 550.000.

El punter gegant ha començat a córrer a les 17:14 hores i ha donat així el tret de sortida de la manifestació de la Via Lliure. El punter, transportat per una vintena d'esportistes, ha arrencat des de l'avinguda Meridiana amb el carrer de Rosselló i Porcel, a l'entorn de Can Dragó, i ha recorregut 5,2 quilòmetres generant una immensa onada fins a l'escenari situat a la Meridiana amb el carrer Pujades, a l'entrada del Parc de la Ciutadella. Amb l'arribada del punter, s'ha creat un gran mosaic amb tots els colors de la República Catalana.

Alguns dels participants de Sant Cugat han explicat per què s'han manifestat.

Santcugatencs

Dono suport a aquest moviment que aplega tanta gent. / Tinc 12 anys i sóc aquí amb la meva família per la independència de Catalunya. / Hem participat a les darrers manifestacions perquè som independentistes.


Trens i busos per anar a Barcelona
Els santcugatencs han optat, majoritàriament, per desplaçar-se a a la capital en Ferrocarrils de la Generalitat, que han registrat una alta afluència d'usuaris durant tota la jornada. Segons dades de FGC, la línia Barcelona-Vallès ha registrat aquest divendres 102.320 viatgers i les hores de major afluència han estat de tres a quatre de la tarda i de set a vuit del vespre. En paral·lel, l'ANC de Sant Cugat ha organitzat un servei d'autobusos que ha transportat més de 360 persones a la Via Lliure.

El membre del secretariat nacional de l'Assemblea i santcugatenc, Manel Porta, ha destacat l'alta afluència de manifestants i la necessitat de treballar fins a les eleccions del 27S.

Manel Porta

A partir d'ara, cal continuar treballant per convèncer indecisos.


Deu eixos i participació de les entitats de cultura tradicional de Sant Cugat
La Via Lliure s'ha dividit en 10 eixos: equilibri territorial, diversitat, solidaritat, oberts al món, sostenibilitat, igualtat, innovació, democràcia, educació i cultura, benestar i justícia social. 135 trams han donat forma a aquests eixos, tants com escons té el Parlament. La Via Lliure ha estat organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

El tram 68 ha tingut les actuacions de dues de les entitats de cultura tradicional i popular de Sant Cugat, els Geganters i els Gausacs. El cap de colla dels Gausacs Àlex Castellarnau i el secretari dels Geganters, Carles Garriga, s'han mostrat orgullosos de formar part de la Via Lliure.

Àlex Castellarnau / Carles Garriga

Estem aconseguint que els Gausacs hagin entès que això és un objectiu global. / És un orgull participar-hi: vam decidir prendre part en aquest tipus d'actes.


Les altres tres diades massives
- La V del 2014
- La Via Catalana de 2013
- La manifestació de 2012



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.