El 'sí' a la independència de Bellaterra guanya amb un 94% dels vots


  • Comparteix:

Més de mil bellaterrencs han participat en la consulta

Més de mil bellaterrencs han participat en la consulta

Els veïns de Bellaterra han votat a favor que aquesta EMD es converteixi en un municipi. El 'sí' a la independència respecte Cerdanyola del Vallès ha obtingut un 94% dels vots a la consulta popular que s'ha fet els darrers dies en la qual han participat 1.185 bellaterrencs, un 53,57% dels veïns amb dret a vot.

En una entrevista a Cugat.cat, el president de l'EMD, Ramon Andreu, ha posat en valor les dades de participació, de les quals ha dit que són similars a les que s'extreuen de comicis municipals o catalans. A més, Andreu considera que 'el sí massiu' reflecteix la voluntat dels veïns de Bellaterra de convertir el territori en municipi.

Ramon Andreu

Les dades són molt clares: una de les consultes amb més participació que s'han fet a Catalunya. És una resposta contundent del poble de Bellaterra perquè l'EMD es converteixi en un municipi com qualsevol.


Davant la contundència de l'escrutini, l'EMD convoca els candidats al 27S perquè donin suport als resultats en un acte previst el 22 de setembre al Centre Cívic de Bellaterra. L'EMD vol que els partits es comprometin a traslladar al Parlament l'expedient per a la tramitació de la llei que reconegui Bellaterra com a nou municipi. Seria el municipi número 950 del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.