Sant Cugat s'incorpora al pla d'acollida per a refugiats del Consell Comarcal


  • Comparteix:

Sant Cugat se sumarà al pla d'acollida de refugiats que elaborarà el Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha acordat el consell d'alcaldes i alcaldesses celebrat aquest dimecres. La iniciativa preveu demanar al govern espanyol que ampliï el període de sol·licitud d'asil de sis mesos a dos anys. L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha aprofitat per anunciar que l'organisme supramunicipal destinarà 100.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per ajudar refugiats en ruta.

El pla d'acollida comarcal implica identificar les necessitats dels refugiats i el mapa de recursos comarcals, i recollir la disponibilitat dels municipis per atendre els afectats. La iniciativa també proposa garantir la informació a totes les ciutats, orientar i informar de forma unificada a la ciutadania, i treballar en la sensibilització a la població.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha aprofitat l'acte per explicar quel'Ajuntament i la Xarxa Solidària Sant Cugat crearan un grup operatiu de seguiment per organitzar la possible arribada de refugiats sirians que estarà a punt d'aquí a un mes. Garantir la seguretat dels corredors i fer una bona recepció són els eixos de treball del grup, que farà un inventari dels equipaments i recursos de què disposa el municipi per atendre els desplaçats.

En qualitat de presidenta de la Diputació, Conesa ha explicat que es destinaran 100.000 euros per ajudar 'de forma immediata' aquestes persones en l'actual fase d'itinerància. La presidenta ha afegit que ara cal que els municipis i les institucions locals facin un inventari dels recursos propis de cara a l'acollida. Conesa ha detallat que la Diputació crearà un fons d'ajuda per als municipis que acullin els desplaçats.

Mercè Conesa

L'ajut de continuïtat l'haurem de fer quan els ciutadans arribin als nostres municipis. Crearem una borsa o fons per als municipis que acullin refugiats.


En paral·lel, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat una moció de suport que instarà al govern espanyol a augmentar les places d'asil i que demanarà a la Generalitat actualitzar la partida del Pla de Protecció Internacional de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.