L'EMD proposarà als veïns una consulta per decidir el futur de Valldoreix


  • Comparteix:

Puig, en una imatge d'arxiu

Puig, en una imatge d'arxiu

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha explicat que l'entitat proposarà als ciutadans la possibilitat de fer una consulta perquè decideixin si volen el territori unit o separat de Sant Cugat com a municipi independent, tal com ha fet Bellaterra recentment. El president ha dit que la proposta ha de tenir el consens dels partits de l'EMD.

'Valldoreix té més habitants que moltes capitals de comarca'. Amb aquestes paraules Josep Puig reconeix que 'és incoherent' que un territori de 8.000 habitants com Valldoreix funcioni com una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD).

És en aquest sentit que el Pla d'Acció Municipal (PAM) de Valldoreix proposarà en aquest mandat als ciutadans la possibilitat de celebrar una consulta sobre el futur administratiu del territori. Segons Puig, els valldoreixencs han de tenir tota la informació i eines per decidir el futur del territori on viuen.

Josep Puig

El que vull és informar als valldoreixencs que hi ha altres possibilitats. A més estem a l'espera que surti la Llei de Governs Locals.


Sobre la consulta de Bellaterra, en què el 'sí' a la independència ha estat l'opció més votada, Puig considera que és el resultat que es mereix un territori on hi ha 'un gran sentiment de pertinença' i 'una realitat molt diferent a Cerdanyola'.

Com a president de l'Agrupació d'Entitats Municipals de Catalunya (AEMDEC), Puig espera que quan s'aprovi la nova Llei de Governs Locals de Catalunya disposaran de les eines necessàries per reconfigurar les seves situacions allà on sigui necessari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.