El PSC demana que s'obri un expedient informatiu pel finançament 'irregular' d'UDC i CDC


  • Comparteix:

Menéndez demana que la investigació dirimeixi les responsabilitats i l'origen de les aportacions 'fraudulentes'.

Menéndez demana que la investigació dirimeixi les responsabilitats i l'origen de les aportacions 'fraudulentes'.

El PSC demana a l'alcalde que obri un expedient informatiu que permeti conèixer a fons com s'ha produït el finançament 'irregular' al grup municipal de Convergència i Unió. Els socialistes presentaran una moció al ple demanant l'obertura d'aquesta comissió d'investigació que ha de dirimir les responsabilitats polítiques i administratives que es deriven del cobrament 'irregular' de 5.500 euros de més per part d'Unió, i Convergència Democràtica.

Els socialistes demanen que s'obri una comissió d'investigació que permeti conèixer quins controls 'han fallat' perquè Unió Democràtica hagi rebut 3.906 euros, i la seva companya de federació, CDC, els 1.674 euros restants.

El PSC es nega a admetre que aquestes aportacions 'indegudes' són un 'error ja esmenat' i demana que s'arribi al fons de la qüestió. Segons el portaveu socialista, Jordi Menéndez, hi ha 'massa dubtes' que planegen sobre aquesta manca de control de la despesa pressupostària que l'equip de govern hauria, diu, d'explicar públicament

Jordi Menéndez

Hi ha massa dubtes. Exigim que s'aclareixi. Per què s'ha ampliat el crèdit? Per què els serveis d'intervenció no ho han detectat?


Menéndez vol que aquest expedient informatiu dirimeixi quins controls interns han fallat, per què, i qui ha estat l'encarregat d'autoritzar l'ingrés d'aquestes aportacions:

Jordi Menéndez

Si en un tema tant petit hi ha aquesta manca de control. Passa també a altres partides del Pressupost? Volem assegurar-nos que no torna a passar.


Els socialistes han volgut deixar clar que creuen en la 'rectitud' de l'alcalde i estan convençuts que Lluís Recoder desconeixia aquest 'doble' finançament. Ara bé, volen que aquesta 'asèpsia' es demostri amb fets i s'obri un expedient que permeti treure'n l'entrellat.

Recordem que va ser el PP qui, durant el ple del mes d'abril, va treure el cas preguntant per què Unió Democràtica estava rebent aportacions si no era pas un grup municipal. L'interventor ha fet un informe on, efectivament, constata que els democracristians han estat rebent aportacions en concepte de 'grup municipal'. Unió ha explicat que les aportacions rebudes 'indegudament' han estat retornades i que es tracta 'només' d'un 'error administratiu' ja resolt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.