Sant Cugat estén la mà a Síria i es declara ciutat acollidora


  • Comparteix:

Sant Cugat es compromet amb el poble sirià / Foto: ACN

Sant Cugat es compromet amb el poble sirià / Foto: ACN

Sant Cugat es converteix en ciutat refugi i es compromet, amb el suport de tots els grups polítics municipals, a donar suport a la població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Amb la mirada posada a l'èxode sirià, el ple ha aprovat amb una moció institucional instar el govern espanyol a augmentar les places d'asil i demanar a la Generalitat una revisió de la partida de protecció internacional. El consistori també es compromet a elaborar un pla d'acollida d'asil.

ESCOLTA-HO

Sant Cugat ha oficialitzat amb una moció institucional la tasca que està fent des de fa setmanes per atendre la possible arribada de persones refugiades procedents de Síria. Amb aquesta crisi humanitària sobre la taula, el municipi es declara ciutat d'acollida dels afectats pels conflictes armats a la Mediterrània i es compromet a picar a la porta de les institucions.

En el cas del govern espanyol, el plenari demanarà ampliar les places d'asil i que sol·liciti a la Unió Europea més diners per a suport jurídic. Sant Cugat instarà la Generalitat a actualitzar la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya i donar suport als municipis que, com Sant Cugat, es declaren ciutats acollidores de refugiats.

El text també compromet al consistori a elaborar un pla d'acollida municipal d'asil i treballar en la sensibilització de la població sobre la realitat dels desplaçats.

El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha posat en valor que la ciutat s'hagi adherit a aquesta iniciativa, malgrat que la competència sigui estatal.

Ramon Gutiérrez

La competència és estatal, però el paper dels municipis és important per poder recollir el sentiment dels ciutadans que pressionen els governs i volen ajudar.


Sant Cugat també se sumarà al pla d'acollida de refugiats que elaborarà el Consell Comarcal del Vallès Occidental després que ho acordés el consell d'alcaldes i alcaldesses celebrat dimecres passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.