Salat i Paraira se'n van a CDC i deixen Unió sense regidors a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Esther Salat i Cristina Paraira / Foto: santcugat.cat

Esther Salat i Cristina Paraira / Foto: santcugat.cat

Les fins ara regidores d'UDC Cristina Paraira i Esther Salat abandonen el partit, s'incorporen a CDC i continuaran al ple municipal, han confirmat fonts d'Unió a Cugat.cat. La sortida arriba després que la formació s'hagi quedat sense presència al Parlament a les darreres eleccions i amb una última posició a Sant Cugat, amb un 4,4% dels vots. L'Ajuntament es queda així sense representació d'UDC i la marxa de Paraira també implicarà un relleu local al capdavant del partit, del qual era presidenta des de 2008.

En roda de premsa aquesta tarda, Paraira i Salat anunciaran la seva sortida, que està precedida per la marxa de l'altre regidor d'Unió, el tinent d'alcalde Carles Brugarolas, que va deixar el partit al juliol per entrar a Demòcrates de Catalunya. Al juny passat Brugarolas assegurava que allò no afectaria el grup municipal de CiU i que els tres regidors democristians mantindrien les seves responsabilitats convençut de la unitat tot el mandat.

Les trajectòries
Cristina Paraira va ser elegida presidenta d'Unió el 2008 en substitució de Xavier Amador, ara a Democràtes de Catalunya, càrrec que va revalidar per unanimitat al 2012. És regidora al consistori des de 2003, on actualment ostenta el càrrec de tinenta d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans.

En la valoració dels resultats del seu partit durant la nit electoral, Paraira reconeixia que la fractura amb CDC en el si de la federació de CiU havia passat factura als democristians. Tot i així, va remarcar que els 2.000 vots obtinguts al municipi demostraven 'el vot viu' del partit.

Esther Salat és regidora des de 2007 i ha assumit responsabilitats d'Educació, Universitat i Família.

El futur d'UDC a Sant Cugat
Amb Paraira abandonant el partit i la presidència, UDC es queda sense cap visible al municipi. Ara per ara, el membre de la formació amb més responsabilitat al partit és Xavier Cortés, vicepresident local i al capdavant de l'executiva comarcal. Cortés ha estat l'únic candidat santcugatenc a la llista d'UDC als darrers comicis.

Fuga de militants del partit
El revés més important que la formació ha patit ha estat la fuga dels militants que configuraven el bloc independentista, capitanejat per Xavier Amador, Joan Recasens i Carles Brugarolas. Un sector sobiranista que, a àmbit local i comarcal, va imposar-se en la consulta interna del 14J per decidir el posicionament del partit en el procés.

Durant la campanya d'aquella consulta i malgrat la insistència de Cugat.cat, Cristina Paraira mai no va fer declaracions per no 'tensionar la delegació local', segons Brugarolas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.