La Policia Local tanca el Club Cànem en compliment del decret del consistori


  • Comparteix:

La Policia Local ha precintat aquest dimecres, al voltant de les tres de la tarda, el Club Cànem Mil·lenari de Roquetes-Can Magí en compliment del decret dictat per l'Ajuntament que prohibeix el consum de cànnabis en aquest local en tenir llicència com a local d'esbarjo. El membre i president de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC), Ángel Benito, ha assegurat a Cugat.cat que els agents han tancat l'espai sense l'ordre judicial. Fonts municipals han explicat que l'actuació no requeria cap permís del jutge, ja que no s'ha produït cap desallotjament perquè el local estava buit.

Vuit agents de la Policia Local, acompanyats per dos de Mossos d'Esquadra, han procedit al tancament del club per acomplir el decret que ordena el precinte 'per incompliment de les resolucions municipals'.

Benito ha insistit que el tancament l'havia d'efectuar la policia catalana amb una ordre judicial, no la Policia Local, i ha acusat l'equip de govern d'executar l'ordre. Benito lamenta que l'Ajuntament no aposti pel diàleg en aquest conflicte.

Àngel Benito

Ens han tancat sense ordre judicial. No han estat els Mossos, han estat els convergents. Ells no volen diàleg, ens volen fer fora sí o sí.


L'actuació respon al decret que va dictar-se fa dues setmanes després que la Policia Local constatés en reiterades ocasions, diu l'Ajuntament, que es fumava cànnabis en unes instal·lacions que només poden obrir com a local social d'esbarjo. En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha lamentat l'actitud del club.

Damià Calvet

El decret permetia obrir com a club social, no com a club de fumadors. El club ha trencat la confiança de l'equip de govern.


Fa una setmana una trentena de socis del club es va concentrar per reprovar el paper de l'Ajuntament en la mediació del conflicte entre l'associació cannàbica i els veïns. Els socis reclamaven un canvi en l'actitud del consistori, que consideren poc dialogant.

El club cannàbic i els decrets municipals
Es tracta del tercer decret que fa el consistori per regular l'activitat del club de fumadors. Al juliol l'Ajuntament va suspendre la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis. La suspensió té un període d'un any i es fa per estudiar com s'ha de regular aquest tipus d'activitat.

L'Ajuntament va fer un nou decret el 31 de juliol perquè el club, que va reobrir portes a l'agost, només funcionés com a 'local social d'esbarjo'. El consistori afirmava que a la documentació presentada per l'entitat no constava 'de manera explícita' l'activitat com a club de fumadors.

L'últim ple va aprovar que un grup de treball elaborarà la regulació sobre clubs i associacions cannàbiques de Sant Cugat. El naixement de la taula va tenir el suport de totes les forces del ple a partir d'una moció inicial de C's.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.