Recoder veu amb bons ulls la proposta d'elecció directa dels alcaldes proposada per Zapatero


  • Comparteix:

Recoder creu que l'elecciço directa 'dóna un plus de responsabilitat' als alcaldes.

Recoder creu que l'elecciço directa 'dóna un plus de responsabilitat' als alcaldes.

Lluís Recoder veu amb bons ulls l'anunci del govern espanyol del PSOE de reformar la llei electoral per permetre l'elecció directa dels alcaldes. Recoder, tot i que està a l'expectativa de veure com es concreta la proposta, creu que la representació directa donaria una major responsabilitat als alcaldes i una relació més directa entre els ciutadans i el cap del govern local.

L'alcalde afirma que la proposta de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero 'sona bé' a l'espera de conèixer-ne més detalls i de saber, finalment, com s'acaba concretant.

De tota manera, veu amb bons ulls la possibilitat de reformar la llei electoral perquè es puguin escollir directament els alcaldes mitjançant un sistema de doble volta. Recoder creu que l'elecció directa dóna un plus de responsabilitat els alcaldes i acosta els ciutadans amb el seus governants:

Lluís Recoder

Em sona bé. Dóna un plus de responsabilitat als alcaldes i evita situacions que el candidat d'una llista que no ha estat la més voatada acabi sent alcalde. Estic amatent.


Segons Recoder, aquest sistema podria comportar també un reforçament del paper dels alcaldes dins el govern de la ciutat i alhora evitar situacions - que sovint, diu, no són enteses pels electors - que el candidat d'una formació que no ha obtingut la majoria, acabi governant.

D'altra banda, Recoder també ha aplaudit l'anunci fet pel govern espanyol de suprimir del Codi Penal la tipificació com a delicte de la convocatòria de referèndums, impulsada en l'anterior legislatura pel PP.
També ha mostrat el seu agrat pel compromís expressat per la vicepresidenta del govern d'impulsar, per llei, la paritat entre homes i dones a les llistes electorals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.