Conesa referma la transparència i facilita a Antifrau els expedients de contractació


  • Comparteix:

L'Ajuntament posarà a partir d'ara a disposició de l'Oficina Antifrau tots els expedients de contractació municipals. Ho ha anunciat l'alcaldessa aquest dimarts arran de la notícia d''El País' que relaciona l'adjudicació del complex esportiu de Mira-sol amb el presumpte cobrament de comissions per part de CDC. Mercè Conesa ha assegurat 'que cap cèntim dels contribuents' va anar a parar a l'UTE adjudicatària, que va recuperar la fiança tot i no executar l'obra per fallida. També ha exposat el cansament de l'equip de govern davant 'aquest sistema d'acusacions i insinuacions'.

'Una vegada més aquest Ajuntament ha aplicat la llei i ha actuat dins la legalitat'. Amb aquestes paraules, Mercè Conesa ha defensat la transparència municipal i ha reiterat que tots els tràmits de licitació i adjudicació de l'equipament esportiu, pressupostat en 4,9 milions, es van fer amb els informes jurídics pertinents.

Conesa ha demanat explicacions a CDC, que exposa la legalitat de la donació, i ha negat que la Unió Temporal d'Empreses (UTE) rebés un tracte de favor. També ha volgut posar fi a 'aquest sistema d'acusacions i insinuacions' cap a CDC i ha anunciat que, a partir d'ara, tots els expedients de contractació municipals seran traslladats a l'Oficina Antifrau.

Mercè Conesa

És una donació absolutament legal i si no és així serem els primers en anar als tribunals. Des d'avui enviarem tots els expedients de contractació a l'Oficina Antifrau de Catalunya.


L'alcaldessa s'ha referit a la sentència del contenciós amb la UTE adjudicatària (Construccions PAI i Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa) que conclou que el consistori -en fer fallida l'empresa i no haver-hi 'mala fe'- no havia de quedar-se la fiança de 240.000 euros. Conesa ha acreditat que el consistori va retornar-la una vegada la UTE va abonar 4.600 euros per la reparació d'una vorera trencada. La resolució judicial, datada del novembre passat, també denega a la UTE reclamar a l'Ajuntament la inversió inicial feta de 372.000 euros, en concepte de la tramitació especial d'usos, redacció del projecte i moviment de terres.

Amb relació a l'exempció de l'empresa de pagar les llicències d'obres (167.000 euros), l'alcaldessa ha explicat que, tot i no ser habitual, es va resoldre amb un decret d'alcaldia per defectes de forma de la UTE perquè va entrar el projecte com a empresa privada quan les concessions públiques no requereixen meritar llicència. Conesa ha subratllat que l'empresa no va rebre diners en cap cas del consistori.

Mercè Conesa

Cap cèntim dels contribuents ha estat pagat a aquesta empresa. En un procés tan llarg es pot donar a supòsit que aquest Ajuntament va encarregar i va pagar, i no va ser així.


L'alcaldessa ha ofert la roda de premsa després d'aportar tota la informació d'aquest expedient municipal a la junta de portaveus extraordinària. Conesa ha afirmat que els partits no han demanat la inclusió d'aquest assumpte en la comissió informativa especial creada al darrer ple, tal com van reclamar el cap de setmana.

El consistori continua el litigi amb la UTE, que ha apel·lat l'última sentència. Conesa descarta que l'Ajuntament es querelli contra 'El País', que va publicar la informació sense basar-se en cap sumari ni investigació judicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.