La ciutadania, convocada en una concentració en suport als imputats del 9N


  • Comparteix:

Artur Mas / Foto: ACN

Artur Mas / Foto: ACN

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) convoquen els ciutadans a concentrar-se aquest dimarts, a dos quarts de vuit del vespre, davant els consistoris per donar suport als imputats pel 9N. Les entitats també conviden la ciutadania a acompanyar el president Artur Mas i la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, i l'exvicepresidenta del govern, Joana Ortega, quan declarin al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Amb aquestes mobilitzacions, les entitats volen 'defensar la democràcia' i destacar que el 9 de novembre va ser un 'èxit col·lectiu i de país'. En aquest sentit, conclouen que 'els atacs' per respondre al mandat democràtic de la ciutadania i posar les urnes són també 'atacs a la democràcia'.

La coordinadora de l'ANC a Sant Cugat, Shirka Sinche, creu que els actes democràtics no es poden imputar i demana als assistents a la concentració de dimarts que portin la papereta del 9N si la conserven.

Shirka Sinche

És una concentració de suport perquè les urnes no s'haurien d'imputar. Es fa una crida als santcugatencs perquè hi assisteixin amb les butlletes del 9N.


Finalment, les entitats convocants animen els seus socis a enviar una carta de protesta a títol individual al TSJC.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, assistirà a la convocatòria i llegirà un manifest, com a mostra de suport a les mobilitzacions.

A Valldoreix també es farà una concentració davant de la Casa de la Vila a partir de dos quarts de vuit de la tarda amb el president de l'EMD, Josep Puig, i tot l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.