El PSC presenta una moció per demanar 'respecte' per les decisions judicials


  • Comparteix:

El PSC remarca que va ser un 'error' usar la Llei de Consultes per organitzar el 9N

El PSC remarca que va ser un 'error' usar la Llei de Consultes per organitzar el 9N

El PSC portarà al ple una moció per demanar que es deixi de 'judicialitzar' la política catalana arran de la imputació del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, de l'exvicepresidenta Joana Ortega i de la consellera en funcions Irene Rigau per la consulta del 9N. La formació socialista demana que el consistori manifesti també que el procés participatiu del 9N 'no hauria d'implicar cap conseqüència legal' però que afirmi, a la vegada, 'el respecte a la legalitat i al poder judicial'.

La moció assenyala que, tot i que per la formació socialista la consulta popular no hauria d'haver suposat cap procés penal, cal 'exigir respecte envers les actuacions judicials i les institucions' tant en aquest cas com en les sentències sobre corrupció política. De la mateixa manera, destaquen que ja havien avisat que el president Mas cometia 'un error' utilitzant la Llei de Consultes per preguntar sobre l'encaix de Catalunya a l'Estat espanyol.

El portaveu del PSC, Pere Soler, remarca la necessitat de respectar el poder judicial.

Pere Soler

Creiem que el poder judicial ha de ser totalment independent. Nosaltres com a ciutadans hem de respectar la independència i assumir les seves decisions.


La moció també demana que el consistori traslladi al Parlament, al Congrés, als imputats per la consulta, al TSJC i al president del Govern un acord per reclamar un procés de diàleg, negociació i pacte per trobar una solució a l'encaix entre Catalunya i l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.