L'EMD comprarà el 'garden' contigu per 270.000 euros per fer un espai polivalent


  • Comparteix:

A la dreta, el 'garden' en venda, amb la seu de l'EMD al fons / Foto: Google Street View

A la dreta, el 'garden' en venda, amb la seu de l'EMD al fons / Foto: Google Street View

L'equip de govern de Valldoreix invertirà 270.000 euros en la compra del 'garden' adjacent a l'EMD per transformar l'edifici en un futur espai polivalent. Es tracta de la partida més important en inversions de la proposta de comptes per al 2016. El pressupost general per a l'any vinent, xifrat en 8,9 milions, augmentarà un 7,2% respecte el d'aquest any per una previsió a l'alça de les plusvàlues, una major inversió i un ingrés superior procedent de l'Ajuntament.

El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha presentat uns pressupostos marcats 'majoritàriament' per la despesa ordinària, ja que la inversió es completarà al març quan Valldoreix tanqui el Pla d'Acció Municipal 2015-19. Fins llavors, CiU-Actuem proposa unes inversions 'prioritàries' de 423.863 euros capitalitzades per l'adquisició al gener del 'garden' contigu a l'EMD per transformar-lo en l'equipament polivalent del territori.

Xavier Gavaldà

Defensem que existeixin diferents centres a Valldoreix. És una oportunitat que tenim perquè es tracta d'un equipament al costat de l'EMD.


El govern encara no té clar si es tirarà a terra l'edifici, però sí que el projecte permetrà l'obertura al carrer de la plaça del darrere de l'EMD. Sobre la incorporació de més inversions al març, Gavaldà ha explicat que l'operació es podrà fer augmentant l'endeutament o recorrent a la nova partida de contingència i imprevistos de 303.000 euros.

En l'apartat d'ingressos, CiU-Actuem sí que ha previst els 200.000 euros que pagarà el 2016 la Generalitat en concepte pels diners que l'EMD va avançar per a l'eliminació de l'alta tensió. Els ingressos també s'han vist beneficiats per un increment de 147.000 euros de la transferència que Sant Cugat fa a Valldoreix en el conveni econòmic i que suposarà que l'EMD aboni 94.000 euros menys a l'Ajuntament.

Els nous comptes es portaran a aprovació inicial el 19 de novembre i s'han presentat aquest dilluns en audiència pública amb la presència d'una desena de ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.