La rehabilitació física del Monestir, estimada en més de dos milions d'euros


  • Comparteix:

El Monestir i part del seu entorn / Foto: Localpres

El Monestir i part del seu entorn / Foto: Localpres

La rehabilitació física del Monestir té un pressupost estimat d'entre dos i dos milions i mig d'euros, segons un estudi preliminar elaborat durant l'anterior mandat. Ho ha explicat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, que ha avançat que durant el 2016 es començarà el pla executiu d'obres del temple, que tindrà una durada mínima de tres anys. L'Ajuntament, que hi participarà econòmicament, està buscant finançament d'altres administracions i ha confirmat la implicació de la Diputació de Barcelona.

Fortuny ha dit que abans que acabi l'any s'haurà creat la comissió de treball, que serà l''embrió' del patronat que marcarà el pla d'usos de l'església i del seu entorn, i els passos a seguir per a la rehabilitació física. Per l'Ajuntament és clau que la Diputació i la Generalitat se sumin econòmicament en el projecte per fer-hi front.

Carmela Fortuny

Tenim un primer pla de rehabilitació, que es va encarregar en l'anterior mandat, que identifica un cost de la part física d'entre 2 i 2,5 milions d'euros. El projecte el tenim sobre la taula i ara busquem finançament.


Fortuny ha explicat que el primer que es farà a principis de 2016 és monitoritzar el Monestir amb uns sensors que determinaran els moviments que pateix l'estructura de l'església i que ajudaran a indicar el camí que s'ha d'iniciar i seguir per a la reforma.

En el projecte de posar en valor l'espai, també es redefiniran els usos del Claustre. En aquest sentit, Fortuny ha dit que volen adequar les activitats que s'hi desenvolupen perquè 'no tot s'hi val'.

Carmela Fortuny

Més que reduir el que hem de fer és adequar. Seré molt clara i franca: no tot s'hi val al Monestir ni al Claustre. Hem de ser coherents amb el pla d'usos que es desenvolupi.


Hi haurà una primera actuació informativa a l'Ajuntament amb les diferents àrees per definir les activitats que a partir d'ara es podran fer o no. Fortuny ha aclarit que 'no hi haurà límits amb el qui sinó amb el què'.

L'àrea de Cultura i la de Serveis Urbans ja estan treballant, a més, per fer una neteja immediata i profunda de l'entorn del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.