La CUP-PC vol que Sant Cugat refermi el compromís contra la corrupció


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat, a la plaça de la Vila

L'Ajuntament de Sant Cugat, a la plaça de la Vila

La CUP-PC vol que l'Ajuntament signi el Pacte Social contra la Corrupció i que es comprometi a eradicar aquest 'greu problema social'. A través d'una moció que presentarà al ple de dilluns que ve, els independentistes lamenten que, malgrat les normes existents que 'dificulten la corrupció', aquestes no han aconseguit eliminar-la.

Aquesta moció arriba després que el ple aprovés per unanimitat l'any 2013 un pla de mesures per avançar en la transparència i el bon govern municipal per prevenir la corrupció. Aquell acord defensava la participació i informació ciutadana, tot plegat sota la supervisió de l'Oficina Antifrau.

El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha explicat a Cugat.cat que la proposta que presenten és 'de caràcter general' i que va més enllà 'de la retòrica', ja que pretén refermar el compromís municipal contra la corrupció.

Ignasi Bea

La moció és de caràcter general. Entenem que a Sant Cugat s'han fet passos a favor de la transparència. No és només retòrica, sinó que estem capficats en l'assumpte.


El text que presentarà el partit vol donar suport al Pacte Social contra la Corrupció, creat pel Grup Impulsor del Parlament Ciutadà, que proposa un decàleg que vol, entre altres coses, clarificar el finançament dels partits i millorar la transparència dels responsables públics i de la gestió pública. El text també proposa crear una agència independent ciutadana de control de la transparència i el bon govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.