El PSC vol racionalitzar els recursos de les escoles que separen per sexe


  • Comparteix:

El Viaró és una de les escoles de Sant Cugat on només estudien nens i no accepten nenes / Foto: Viaro.es

El Viaró és una de les escoles de Sant Cugat on només estudien nens i no accepten nenes / Foto: Viaro.es

El PSC presentarà una moció al ple municipal de novembre per demanar racionalitzar l'aportació dels recursos públics als centres educatius concertats de Sant Cugat que separen l'alumnat per sexe. Els socialistes volen que la ciutat insti la Generalitat a fer canvis en aquest sentit, tot i assumir part de responsabilitat en l'aprovació de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) que permet el suport al concert per a aquestes escoles.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha explicat que si no es modifica la llei el que haurien de fer aquestes escoles és convertir-se en centres mixtos.

Pere Soler

Volem que l'Ajuntament insti la Generalitat perquè modifiqui aquesta llei, tot i que tenim una situació més senzilla, que és que aquestes escoles es converteixin en centres mixtos.


Soler ha explicat que aquest divendres mantindran una reunió amb representants d'aquests centres per explicar-los la proposta.

La Farga i el Viaró són els dos centres de Sant Cugat que separen els alumnes per raó de sexe. El PSC, però, també es reunirà amb responsables de La Vall, a Bellaterra, perquè hi ha moltes alumnes d'aquesta escola que viuen a la ciutat.

Aquesta qüestió ja s'ha debatut en anteriors ocasions al ple municipal. Al 2012, de fet, CiU i el PP van donar suport conjuntament a una moció a favor de mantenir els concerts a aquestes escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.