El ple modifica de nou el pressupost per pagar més expropiacions de zones verdes


  • Comparteix:

Edifici de l'ajuntament / Foto: Localpres

Edifici de l'ajuntament / Foto: Localpres

L'Ajuntament haurà d'indemnitzar per una quantitat d'1,6 milions d'euros cinc propietaris per l'expropiació de zones verdes afectades pel Pla General Metropolità (PGM). Això es deu a un conjunt de sentències en ferm que obliguen el consistori a fer el pagament. Per afrontar aquesta nova despesa, el ple ha aprovat modificar el pressupost.

ESCOLTA-HO

No és la primera vegada que el ple municipal ha de modificar el pressupost per fer front a aquestes sentències. L'última va ser al ple de setembre per indemnitzar amb quatre milions d'euros un propietari per l'expropiació d'una zona verda entre l'avinguda de Gràcia i el carrer de Llaceres coneguda com Montguió.

Aquestes expropiacions es deuen a l'execució del Pla General Metropolità (PGM) del 1976 i Sant Cugat és un dels municipis més afectats. Amb el PGM del 1976 es van repartir les zones verdes entre les localitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Moltes de les zones verdes programades aleshores es troben situades en terrenys privats i els seus propietaris reclamen als ajuntaments l'expropiació, amb la corresponent compensació econòmica, perquè es destinin a l'ús previst. El problema rau en el fet que moltes d'aquestes zones no poden ser utilitzades com espais verds públics perquè són barrancs i terrenys abruptes.

En diverses ocasions, l'Ajuntament ha demanat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona ajudes i compensacions per fer-hi front, així com l'empara del Síndic de Greuges.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha assegurat que s'havia d'aprofitar la bona situació econòmica per posar-se al dia amb aquests pagaments.

Carles Brugarolas

Aquest suplement de crèdit l'havíem de destinar a pagar aquestes sentències el més aviat possible per no generar interessos i anar deixant anar aquesta càrrega que l'Ajuntament porta suportant uns anys.


La modificació pressupostària d'aquest dilluns puja a un total de 2,13 milions d'euros, ja que inclou també una nova partida de 350.000 euros per al suport de diferents entitats. D'aquesta quantitat global, 30.000 euros aniran destinats a La Unió i 36.500 a Can Maristany, en el cas d'aquest últim per assegurar la seva viabilitat econòmica fins a finals d'any. Altres partides són els 7.800 euros per als Diables i els 662 euros per a la Coral La Lira.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.