Sant Cugat insta el govern a retirar l'ajut a l'escola concertada que separa per sexe


  • Comparteix:

L'escola La Farga, situada a Mira-sol, només té alumnes masculins / Foto: Web de La Farga

L'escola La Farga, situada a Mira-sol, només té alumnes masculins / Foto: Web de La Farga

Sant Cugat demana a la Generalitat que els centres educatius concertats que separen l'alumnat per sexe quedin fora dels ajuts econòmics del govern. La petició sorgeix d'una moció del PSC i ICV-EUiA que ha rebut el suport d'ERC-MES, la CUP-PC i C's al ple d'aquest dilluns. L'equip de govern (CiU) i el PP s'han quedat sols en contra del text.

ESCOLTA-HO

El text aprovat recull la necessitat de modificar la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) perquè inclou un sistema de concertació educatiu al qual es poden sumar els centres que diferencien l'alumnat per sexe. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha remarcat que la moció aprovada no va en contra de ningú ni de cap sistema educatiu. Això sí, Soler ha subratllat que les condicions d'accés al sistema concertat no han de permetre la separació per sexe. És una opinió compartida pel regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, que hi ha afegit criteris econòmics.

Ramon Gutiérrez

Tot i les retallades, el govern de la Generalitat ha invertit 29 milions d'euros en escoles que segreguen per sexe.


Oposició al text
L'equip de govern i el PP s'han quedat sols en contra de la moció que proposa retirar els concerts a aquest tipus d'escoles. Els populars han defensat les escoles diferenciades per sexe perquè impliquen una educació amb bons resultats acadèmics. Per la seva banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, s'ha mostrat sorpresa pel fet que els grups que fa uns anys van proposar i aprovar la LEC al Parlament - el PSC i ERC - ara en demanin modificacions.

Esther Salat

Hi ha molts arguments a favor de l'educació diferenciada i de la mixta. Cal superar els prejudicis construïts contra l'educació diferenciada.


A l'audiència ciutadana prèvia al ple, l'AMPA de La Farga ha criticat el contingut de la moció i ha lamentat que el debat del ple s'hagi fet 'sense rigor' i sense dades sobre l'educació als centres. El col·lectiu de pares i mares es pregunta per què les famílies que volen aquest sistema educatiu han de quedar fora dels ajuts que reben altres famílies.

AMPA La Farga

El dret a escollir l'educació dels nostres fills està recollit a diversos tractats internacionals.


En el debat de la moció, el president de la FAPEL, el santcugatenc Josep Manuel Prats, s'ha afegit a les crítiques al text i ha demanat la retirada de la moció perquè 'ataca els drets humans'.

VOX, sense presència al ple, ha emès un comunicat en què mostra el seu 'rebuig absolut' cap a la moció aprovada, en considerar-la un 'atac frontal' a la llibertat dels pares d'escollir el centre educatiu per als fills. El president del partit, Ignacio Garriga, assegura que en cas que el text arribi a la Generalitat emprendran accions legals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.