Sant Cugat sol·licitarà l'adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables


  • Comparteix:

Aquesta xarxa promou la salut / Foto: Running4her

Aquesta xarxa promou la salut / Foto: Running4her

L'Ajuntament sol·licitarà l'entrada a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables arran de l'acord del ple a través d'una moció de C's que ha rebut el suport de CiU, ICV-EUiA, el PSC i el PP. La CUP-PC i ERC-MES hi han votat en contra en considerar que una xarxa espanyola no és el marc de referència per a Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

La moció insta a posar en marxa les mesures necessàries perquè el municipi entri a la Xarxa Espanyola i Europea de Ciutats Saludables i a executar la sol·licitud d'entrada. El portaveu de C'S, Aldo Ciprián, ha explicat que aquesta entrada suposaria per al municipi incentius i subvencions de la Unió Europea.

Aldo Ciprián

Aquesta iniciativa permet gestionar apartats molt variats amb diversos incentius i subvencions de la Unió Europea.


En tractar-se d'una xarxa espanyola, per la CUP-PC i ERC-MES no té sentit que Sant Cugat s'hi afegeixi, com ha destacat el regidor republicà Èric Gómez.

Èric Gómez

Ara no és el moment. La nostra referència és Catalunya i els Països Catalans. Estem en un procés de desconnexió amb l'Estat i des dels municipis no ens hem de connectar més.


Tot i així, la tinenta d'alcalde de Benestar, Susanna Pellicer, ha valorat que la integració doni l'opció d'optar a ajudes europees. ICV-EUiA també ha destacat el valor afegit que aporta aquesta xarxa.

Segons el text, una ciutat saludable i sostenible és aquella que involucra la ciutadania en el compromís amb la salut i promou estils de vida saludables i entorns que l'afavoreixin.

La Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables és una associació nascuda el 1988 a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en el projecte europeu de Ciutats Saludables, dirigit per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). El seu objectiu és promoure la salut i el desenvolupament sostenible en l'àmbit local de la salut per a tothom. Actualment, aplega 145 entitats locals, entre les quals hi ha 26 municipis catalans i la Diputació de Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.