Sant Cugat rebutja adherir-se al Pacte Social contra la Corrupció


  • Comparteix:

L'adhesió s'ha debatut aquest dilluns a la sala de plens / Foto: Localpres

L'adhesió s'ha debatut aquest dilluns a la sala de plens / Foto: Localpres

Sant Cugat descarta sumar-se al Pacte Social contra la Corrupció després que el ple hagi rebutjat amb els vots de l'equip de govern una moció de la CUP-PC. Es tracta d'una iniciativa del Grup Impulsor del Parlament Ciutadà, que proposa un decàleg per clarificar el finançament dels partits i millorar la transparència dels responsables públics i de la gestió pública. Hi han votat a favor la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA. C's i el PP s'han abstingut i CiU i el PSC hi han votat en contra, tot i que aquestes forces han defensat que continuen compromeses en la lluita contra la corrupció.

ESCOLTA-HO

La moció arriba després que el ple aprovés per unanimitat el 2013 un conjunt de mesures per avançar en la transparència i el bon govern municipal per prevenir la corrupció. Aquell acord defensava la participació i informació ciutadana, tot plegat sota la supervisió de l'Oficina Antifrau. Precisament, la tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, s'ha agafat a aquestes mesures i a les dificultats d'aplicació del decàleg del Grup Impulsor del Parlament Ciutadà per justificar el vot contrari.

Cristina Paraira

Que no es faci la lectura que no estem en contra de la corrupció.


La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha criticat el posicionament del govern local i de la resta de partits que no hi han donat suport.

Núria Gibert

Puc entendre que tinguin reserves tècniques i d'aplicació, però aporta més sumar amb un gest inequívoc i unívoc.


C's s'ha abstingut en considerar que ja treballen contra la corrupció des dels àmbits on tenen representació. El PP s'ha abstingut per no coincidir amb la ideologia del grup impulsor del decàleg, però ha refermat el compromís contra la corrupció. El PSC també ha mostrat recel respecte l'entitat impulsora de la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.