L'equip de govern proposa un 5% d'augment en el pressupost de l'any vinent


  • Comparteix:

El pressupost s'ha de debatre en el proper ple

El pressupost s'ha de debatre en el proper ple

L'equip de govern proposa un increment del 5% en el pressupost de l'any vinent, el que el situaria en uns 100 milions d'euros. Segons aquesta proposta, la despesa en inversió per al 2016 seria de 21 milions, dels quals 5,7 milions serien de l'empresa d'habitatge municipal Promusa. L'equip de govern, sense majoria absoluta, i l'oposició negocien els comptes aquests dies a l'espera del debat del ple municipal de desembre.



En despesa ordinària, la intenció de l'equip de govern és augmentar les partides destinades a Serveis Socials. En inversions, alguns dels aspectes que es recullen en la proposta de pressupostos són el projecte de la biblioteca central urbana, la reforma del Teatre la Unió i la construcció del pavelló de la Guinardera.

Això sí, part del capítol d'inversions s'hauria de destinar a indemnitzacions per l'expropiació de zones verdes. La previsió per a aquest objectiu gira a l'entorn dels 3,5 milions. En una entrevista a Cugat.cat, l'alcaldessa ha remarcat que es veuen obligats a assumir la despesa per sentència judicial.

Mercè Conesa

El marc legal i els tribunals diuen que els beneficiaris darrers han d'assumir el preu de l'expropiació. Això ens toca als ajuntaments.


També s'estan negociant les ordenances fiscals de l'any vinent, en què es recullen una rebaixa mitjana de l'IBI del 2,2%. Les ordenances van superar l'aprovació inicial al ple d'octubre amb l'abstenció de l'oposició, que treballa per introduir les seves propostes.

Segons Conesa, és compatible l'increment del pressupost amb la reducció de la pressió fiscal als santcugatencs. L'alcaldessa explica d'on sorgeixen els recursos per compensar-ho.

Mercè Conesa

L'activitat econòmica comporta més ingressos i l'increment d'habitants fa eixamplar la recaptació de l'IBI.


El pressupost i les ordenances fiscals es debatran al ple del mes vinent. A diferència del mandat passat, l'equip de govern (CiU) no té majoria absoluta i necessita el suport de l'oposició per tirar endavant els comptes.

Dimecres que ve, a la sala de plens, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, presidirà l'audiència pública de presentació de la proposta del pressupost de l'Ajuntament i de les ordenances fiscals. L'acte començarà a les set.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.