C's vol més pressupost per a la millora de voreres, clavegueram i biblioteques


  • Comparteix:

Sergio Blázquez i Munia Fernández-Jordán durant la roda de premsa

Sergio Blázquez i Munia Fernández-Jordán durant la roda de premsa

C's proposa que el pressupost del 2016 inclogui una partida de mig milió d'euros per a un pla específic de voreres per millorar les que estan malmeses. A més, el partit també aposta per incrementar la despesa per tirar endavant un pla de clavegueram i per augmentar l'ús de les biblioteques de Mira-sol i Volpelleres, que considera que estan infrautilitzades. La formació, amb tres regidors al ple, es mostra contrària a augmentar un 5% el pressupost, com té previst l'equip de govern, i per contra, considera important retallar 500.000 euros de partides com protocol, personal eventual i mitjans de comunicació públics, entre d'altres.

El regidor Sergio Blázquez ha explicat que el seu partit vol una partida de 100.000 euros per millorar el clavegueram del barri de Sant Francesc, concretament del carrer de Joan XXIII; 10.000 euros per ampliar la formació de la Policia Local i incrementar un 50% el pressupost que es destina anualment a Càritas, que ara és de 70.000 euros. Per Ciutadans, però, la partida més important se l'ha d'endú el pla de voreres per fer una millora 'perceptible per al ciutadà'.

Sergio Blázquez

Volem posar diners a determinades partides que no estaven previstes al pressupost. La més important per a nosaltres és el pla de voreres, on s'haurien de destinar 500.000 euros.


Per fer front a totes aquestes despeses, que C's assegura no preveu el pressupost del govern, el partit d'Albert Rivera creu imprescindible retallar en protocol, personal eventual i mitjans de comunicació perquè 'són partides que ara estan sobredimensionades'.

Sergio Blázquez

S'haurien de retallar 500.000 euros de partides que ara estan sobredimensionades per fer front per exemple al pla de voreres.


Ciutadans també s'ha mostrat contrari a 'ressuscitar' la revista municipal, prevista, diuen, per CiU. A més, volen eliminar els 8.500 euros d'aportació que l'Ajuntament fa anualment a l'Associació de Municipis per la Independència, i reduir a la metitat el que es destina al Consorci per a la Normalització Lingüística, que ara és de 71.500 euros.

Per al partit no pot ser, d'altra banda, que el consistori es gasti 275.000 euros a l'any en gabinets jurídics externs, quan l'Ajuntament té els seus equips jurídics. C's preveu un any 2016 amb poques inversions per les sentències desfavorables que rebrà l'Ajuntament per les diverses expropiacions de zones verdes, valorades en uns 3,5 milions d'euros. La regidora de C's Munia Fernández-Jordán ha indicat que l'Ajuntament allarga massa els processos judicials i això fa augmentar els costos judicials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.