El PSC posa en valor l'esperit dialogant d'Ernest Lluch amb una ofrena floral


  • Comparteix:

Pere Soler, en el moment de l'ofrena floral.

Pere Soler, en el moment de l'ofrena floral.

Una desena de persones ha recordat al polític socialista Ernest Lluch quan es compleixen 15 anys del seu assassinat. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha posat en valor el llegat negociador de Lluch per encarar el contenciós entre Catalunya i l'Estat espanyol. L'acte ha tingut lloc al parc santcugatenc que porta el nom del polític difunt i ha tingut una ofrena floral.

El polític i economista Ernest Lluch (1937-2000), ministre durant el govern de Felipe González, va ser assassinat per ETA el 21 de novembre del 2000. El portaveu del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, considera que la seva actitud dialogant és avui imprescindible per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol.

Pere Soler

Mentre ell demanava diàleg, uns que no volien dialogar el van matar. Ara més que mai aquests valors segueixen vigents, és el que necessitem en aquest atzucac polític.


Soler també ha destacat els esforços de Lluch per establir un sistema sanitari pensant 'en el benestar de tots els espanyols' mentre era ministre de Sanitat i Consum (1982-1986). És un sistema que, segons el socialista, ara es veu més amenaçat que mai.

L'acte ha tingut lloc al parc Ernest Lluch, inaugurat al gener a instàncies del PSC. Entre els assistents, ha participat l'exdiputada Maria Dolors Renau, amb qui Lluch va compartir legislatura al Congrés dels Diputats. Renau ha destacat la intel·ligència i el sentit de l'humor del Lluch més humà.

Ernest Lluch ha estat guardonat de forma pòstuma amb el Premi Català de l'Any i amb la Medalla d'Honor del Parlament, els anys 2000 i 2001.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.