Mercè Perea (PSC): 'L'Estat espanyol serà federal o no serà'


  • Comparteix:

Moment de la trobada amb la militància

Moment de la trobada amb la militància

La número 3 del PSC per Barcelona a les eleccions espanyoles, Mercè Perea, ha defensat un Estat espanyol federal com a solució a la confrontació 'electoral' entre l'Estat espanyol i Catalunya. La també tinenta d'alcalde de l'Hospitalet del Llobregat, que s'ha reunit aquest dilluns amb militància de Sant Cugat, ha situat la seva formació com 'el canvi real' que necessita l'Estat per fer front a 'l'immobilisme del PP i la desprotecció ciutadana'.

En aquest sentit, Perea ha atorgat als socialistes un 'paper central' per poder tirar endavant els canvis necessaris per blindar, des del consens, la sanitat, l'educació, els serveis socials i les pensions. De la mateixa manera, Perea ha reclamat la reforma constitucional, tant territorial com institucional.

Perea ha defensat la via federal per solucionar la confrontació entre l'Estat espanyol i Catalunya, motivat, diu, pel PP i CDC, amb el suport d'ERC.

Mercè Perea

L'Estat espanyol serà federal o no serà. El federalisme és l'única solució de concòrdia per unir diversitats que estan desencaixades per la confrontació electoral de les dues dretes.


Segons l'Agència Catalana de Notícia (ACN), Perea està imputada per un intent de frau en l'impost de donacions. En concret, ella i dues persones més estan imputades per cinc delictes: societari, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil i privat i simulació de relació laboral per gaudir de beneficis fiscals. El procediment judicial va començar a partir d'una inspecció de l'Agència Tributària de Catalunya en intentar beneficiar-se d'una bonificació del 95% de l'impost de donacions. Perea ha declinat fer declaracions sobre aquesta questió, però el PSC de l'Hospitalet del Llobregat ha confirmat a Cugat.cat la imputació, tot i que ha explicat que es tracta 'd'un tema personal estrictament familiar' desvinculat de la gestió pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.