Els consells de barri tornen a l'activitat amb més participació i nous presidents


  • Comparteix:

Consell de barri de la Floresta del mandat passat

Consell de barri de la Floresta del mandat passat

Els consells de barri del nou mandat comencen l'activitat aquest dimecres amb la constitució del de Mira-sol i preveuen la celebració de processos participatius puntuals sobre temes que afectin el districte. El comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha subratllat la seva importància coincidint amb la nova etapa d'aquests òrgans que, per primera vegada, tenen a la presidència regidors de l'oposició, amb la CUP-PC a la Floresta i ERC-MES, al Centre-est.

Després de l'experiència del procés participatiu del Pla de Millora Urbana (PMU) de la Floresta i tenint pendent la celebració del procés veïnal del PMU de Can Cabassa a Mira-sol, l'equip de govern vol endreçar l'organització d'aquests mecanismes aprofitant el nou mandat dels consells de barri, tal com assegura Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

Posarem en marxa processos de participació puntuals en determinades qüestions. La participació no es queda només en el fet que els veïns puguin intervenir als consells, sinó que en determinades coses que afectin el barri aquestes es puguin engegar.


El regidor de Medi Ambient és també president del consell de barri de les Planes i l'únic que repeteix en el càrrec. Les seves prioritats per al districte seran dedicar un espai al difunt mossèn Pere Grau a petició de les entitats; reforçar la lluita contra la precarietat energètica i mantenir la col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, ja que les Planes està entre els dos termes municipals.

Al consell de Mira-sol s'estrena el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Habitatge i Mobilitat, Damià Calvet. El nou president vol buscar solucions als problemes de mobilitat i manteniment de la via pública; i posar fil a l'agulla als processos participatius que es faran pel complex esportiu i el controvertit PMU de Can Cabassa.

Damià Calvet

Volem refer el camí i plantejar des de l'origen el que s'ha de fer amb aquest solar d'equipament, i amb un procés de participació acabar de definir el futur d'aquest solar.


CiU també presideix el consell de barri de Centre-oest amb la regidora de Comerç, Mayte Pérez. La presidenta ha explicat que, al marge de problemes puntuals amb el manteniment de la via pública o la il·luminació, l'únic que la zona té a millorar és incrementar la participació al consell.

Mayte Pérez

M'agradaria que la participació fos més elevada perquè la participació en aquest consell, no sé per què, és una mica ajustada.


Presidències amb regidors de l'oposició
Ramon Piqué (CUP-PC) assumeix la presidència del consell de barri de la Floresta. És un districte on els independentistes van ser la primera força política en les darreres eleccions municipals amb un 30,5% dels sufragis. Per Piqué els reptes són millorar la mobilitat, el funcionament del consell i donar més veu als veïns en la decisió de la lliure disposició.

Ramon Piqué

En el tema dels diners de la lliure disposició volem introduir elements de presentació de projectes per part dels veïns, que els puguin defensar i després votar-los.


Ferran Villaseñor (ERC-MES) ocuparà la presidència del consell de Centre-est, zona on la coalició va ser la quarta força en els darrers comicis municipals amb un 11,9% dels vots. Per Villaseñor, les prioritats del mandat passen per empoderar els veïns, a través dels 15.000 euros en concepte de lliure disposició, i fer pinya per treballar plegats pel barri.

Ferran Villaseñor

Creiem que aquests mecanismes s'han de traslladar a la resta de la ciutat. És important que el consell de barri no esdevingui una segona cambra de discussió després del ple municipal.


Altres novetats dels consells
El ple de juliol passat va aprovar que, a partir d'ara, s'aixecarà acta de tot el que es debati als consells. Un mes després, el document es penjarà al web Santcugat.cat. També va donar el vistiplau perquè les partides de lliure disposició vinguin determinades pel ple municipal i, aleshores, aquests òrgans decidiran a què es destinen. L'últim ple va acordar l'elecció dels representants del partits polítics, entitats i associacions veïnals.

Calendari de constitució dels consells
-Mira-sol: dimecres, 2 de desembre, a les vuit del vespre. Casal de Mira-sol
-Centre-oest: dijous, 3 de desembre, a les set del vespre. Antic ajuntament.
-La Floresta: dijous, 10 de desembre, a les set del vespre, Centre Social i Sanitari de la Floresta.
-Centre-est: dimarts, 15 de desembre, a les set del vespre, Casa de Cultura
-Les Planes: dimecres, 16 de desembre, a les vuit del vespre. Casal de les Planes

Tota la informació dels consells de barri es pot trobar aquí



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.