El fiscal de l'AN vol investigar l'Ajuntament per la resolució independentista


  • Comparteix:

Ajuntament

Ajuntament

La fiscalia de l'Audiència Nacional (AN) espanyola ha sol·licitat investigar cinc ajuntaments, entre ells el de Sant Cugat, per determinar si han comès un acte de sedició i rebel·lió per aprovar per ple donar suport a la resolució independentista del Parlament. L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han anunciat que assessoran jurídicament els consistoris afectats.

Les diligències prèvies d'investigació s'han dirigit als ajuntaments de la Seu d'Urgell i Celrà, tot i que la denúncia, presentada dijous passat pel fiscal en cap, Javier Zaragoza, també demana investigar els consistoris de Sant Cugat, Girona i Igualada. La fiscalia assenyala que l'adopció de l'acord de suport a la moció podria suposar 'no solament delictes de sedició i rebel·lió', sinó també de prevaricació, desobediència, ús indegut de fons públics i usurpació d'atribucions.

La denúncia, segons Europa Press, s'ha fet a partir d'informació facilitada per la Guàrdia Civil. La demanda d'investigar els consistoris expressa la necessitat de perseguir per la via penal les persones que desobeeixin la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre la resolució de desconnexió amb l'Estat espanyol o fer actes de suport a la resolució, ja sigui per qualsevol particular o autoritat local, provincial o autonòmica.

L'AMI i l'ACM, que signaven la moció aprovada als ajuntaments, han dit en un comunicat que la resolució és una declaració política de caràcter simbòlic 'sense que aquest fet tingui cap afectació sobre el funcionament de la corporació local'.

El text aprovat al ple de novembre passat va ser presentada per CiU, la CUP-PC i ERC-MES. El PSC i ICV-EUiA van votar en contra en no compartir l'esperit de la resolució parlamentària. Durant el debat, els regidors de C's i del PP van abandonat el plenari.

El TC es pronuncia
Aquest dimecres, el ple del Tribunal Constitucional (TC) ha declarat per unanimitat inconstitucional i nul·la la declaració independentista. Ho ha fet 22 dies després de l'admissió a tràmit del recurs que va interposar el govern espanyol, fet que converteix aquesta sentència en la més ràpida de la seva història.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.