Mira-sol redefinirà amb els veïns el PMU de Can Cabassa i el complex esportiu


  • Comparteix:

Un moment de la sessió d'aquest dimecres

Un moment de la sessió d'aquest dimecres

El nou consell de barri de Mira-sol suposarà una pàgina en blanc per redefinir, a través d'un procés participatiu, els projectes del complex esportiu del districte i el Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Cabassa. Ho ha explicat el nou president de l'òrgan, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet, en la primera sessió del mandat, que també ha posat sobre la taula que l'Ajuntament demanarà al ministeri de Foment espanyol la titularitat d'un tram proper al 'punt negre' de la carretera de Rubí per garantir-hi la seguretat.

Calvet ha subratllat que la creació del complex esportiu no va prosperar en forma de projecte i que l'únic pas que es va fer va ser l'aprovació al febrer d'un pla especial d'urbanisme. L'adjudicació d'aquesta iniciativa es va relacionar amb el presumpte cobrament de comissions per part de CDC , que l'alcaldessa, Mercè Conesa, va desmentir.

Tot plegat, sumant-hi la demora de la posada en marxa del projecte de complex esportiu, ha generat inquietuts en els veïns. Calvet ha explicat que l'Ajuntament vol començar de zero, sense dependre del pla especial aprovat.

Damià Calvet

Cal plantejar de nou una discussió per definir el procés i els usos de l'equipament. En aquest procés no ens manarà el pla inicial aprovat inicialment.


Paral·lelament, l'equip de govern reprendrà el projecte del PMU de Can Cabassa, que va generar queixes veïnals. Calvet ha dit que ara 'el comptador està a zero' i que s'iniciarà un procés participatiu per redefinir l'ús d'aquest territori. La setmana que ve el tema es posarà sobre la taula a la comissió informativa de territori i es portarà a dació de compte en el proper ple.

Els veïns i la resta de membres del consell han posat en valor la voluntat de fer tothom partícep dels projectes del barri, alhora que ho han reivindicat.

La reunió d'aquest dimecres també ha abordat la situació del 'punt negre' de la carretera de Rubí, del qual Calvet ha recordat que depèn del consistori de la ciutat veïna. Tot i això, Calvet ha explicat que, després d'estudiar la zona, el consistori demanarà la titularitat d'un tram proper al punt conflictiu, on no hi ha il·luminació, segons Foment, per motius d'estalvi amb l'objectiu de millorar-lo.

Damià Calvet

Com a Ajuntament ens emboliquem la manta al cap i demanarem formalment al ministeri de Foment el traspàs d'aquests trams.


Participació
El d'aquest dimecres a Mira-sol ha estat el primer consell de barri del mandat. El comissionat de Participació de l'Ajuntament, el regidor Joan Puigdomènech, ha subratllat, en aquesta nova etapa, el valor que tindràn els grups de treball i ha posat com a exemple de bona praxi la tasca que s'està fent a la Floresta amb els projectes per remodelar tres places.

El nou vicepresident de l'òrgan participatiu mirasolenc serà, a proposta de Calvet, el president de l'associació de veïns del districte, Xavier Barbany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.