La CUP-PC vol recaptar més per millorar la despesa social en el pressupost


  • Comparteix:

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, durant una sessió del ple / Foto: Localpres

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, durant una sessió del ple / Foto: Localpres

La CUP-PC presenta al·legacions a les ordenances fiscals de l'any vinent amb l'objectiu de recaptar més per incrementar la despesa social en els propers pressupostos municipals. Els independentistes també proposen exempcions i bonificacions per a col·lectius vulnerables i un impuls en la tarifació social.

Amb les al·legacions presentades, la CUP-PC es desmarca de la rebaixa mitjana del 2,2% del rebut de l'IBI per al 2016 impulsada pel govern. En aquest punt, el grup municipal demana que s'apugi el tipus impositiu de l'IBI per aconseguir l'any que ve la mateixa recaptació que aquest any, ja que, segons la CUP-PC, la previsió per al 2016 és deixar d'ingressar més d'un milió d'euros en aquest concepte.

El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea diu que no es pot perdre aquesta quantitat.

Ignasi Bea

Cada any falten diners en algunes partides. No creiem que hàgim de perdre aquesta quantitat.


L'increment del tipus impositiu de l'IBI estaria acompanyat per altres canvis en les bonificacions per protegir les capes més vulnerables. Per exemple, la millora dels ajuts a persones amb menys recursos, la limitació de bonificacions a les famílies nombroses segons criteris de renda i l'eliminació de les bonificacions als propietaris de més d'un immoble residencial.

Una altra de les demandes de la CUP-PC és l'impuls del carnet de renda perquè es tingui present aquest criteri en el pagament de taxes, preus públics, impostos locals i sancions.

L'aprovació definitiva de les ordenances fiscals es debatrà en el ple municipal del mes vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.