El consell de barri de la Floresta comença a caminar amb més participació


  • Comparteix:

La 'Rumba dels 60' ha tancat el consell

La 'Rumba dels 60' ha tancat el consell

Prop de 100 persones, entre veïns i representants d'entitats, han acudit aquest dijous a la sessió constitutiva del consell de barri de la Floresta que, presidida per Ramon Piqué (CUP-PC), ha 'capgirat' el seu funcionament per fer l'òrgan més transparent i funcional. La majoria d'assistents ha aplaudit el marcat caràcter participatiu amb l'esperança que la seva veu sigui escoltada i marqui un nou rumb al districte. Per primera vegada, el consell florestà té un president que no forma part de l'equip de govern.

Intervencions minutades
Amb un cronòmetre que fixava un màxim de dos minuts per intervenció, el nou consell s'ha desenvolupat amb la consigna de donar cabuda al màxim nombre d'aportacions veïnals. El president Ramon Piqué ha animat els assistents a traslladar la seva implicació a les comissions de treball que tractaran temes com la mobilitat, els equipaments i els projectes educatius. També ha anunciat que, per fer 'més transparent' la concessió de la lliure disposició, les entitats podran presentar i defensar projectes per optar a aquesta partida econòmica que seran votats pels veïns.

El també regidor de la CUP-PC, formació que va guanyar les eleccions municipals a la Floresta, s'ha mostrat satisfet de l'entusiasme mostrat pels veïns i del nou full de ruta que agafa el districte.

Ramon Pique

La gent està molt esperançada, és conscient que aquest barri és el que els veïns i les veïnes voldran.


El consell de barri ha votat que Eva Serrat (AMPA Escola La Floresta) en sigui la sotspresidenta; que Guillermo Gallego (AVP La Floresta) n'ocupi la secretaria i que Xavi Tercero (El Senglar) sigui el representant al Consell de Ciutat. Al consell de barri de febrer els veïns elegiran el seu representant.

A banda dels partits, el consell té la representació d'una quinzena d'entitats, algunes de nova creació com Tretzevents i l'Assemblea de Joves. Eva Serrat, Xavi Tercero i Ramon Borda (La Floresta 15M) han apuntat que la sessió constitutiva ha dibuixat un nou horitzó.

Veïns

Hi ha un canvi de moltes coses, seiem de manera diferent, amb un nou organigrama. / Tot apunta que amb les noves comissions podrem crear projectes comuns. / Es comencen a fer les coses bé, de veritat!


El president també ha anunciat un butlletí trimestral i que l'ordre del dia serà elaborat amb els veïns. També ha recollit les seves inquietuds en aquest primer dia com crear òrgans de participació per als infants, millorar el manteniment dels carrers i fer una gestió integral dels equipaments.

Pla de Millora Urbana i altres projectes
La sessió ha anunciat el retard del final de les obres del Pla de Millora Urbana (PMU) fins a l'estiu per complicacions en la renovació de la xarxa d'aigua potable i la gestió d'aigües pluvials. Són problemes que han desviat el cost un 2% en una actuació que ja ha pavimentat més de la meitat dels carrers.

L'Ajuntament també ha comunicat que, per actuar sobre el camí antic de Terrassa, aquest espai quedarà tallat en breu al trànsit durant 15 dies entre la carretera de Vallvidrera i el Pont del Diari. L'altra novetat és que el consistori i el Parc de Collserola han definit que la segona porta d'accés al parc serà al final del carret Muret, que s'unirà a la del Bosc Literari. Per últim, l'altre projecte que arrenca és la creació d'un camí que connectarà les Planes amb Sant Cugat passant per la Floresta.

La sessió s'ha tancat amb la interpretació de 'Rumba dels 60' de Gato Pérez a càrrec de Pere Gómez, a la veu, i Leandro Weller, a la guitarra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.