ERC reitera la seva posició en contra d'urbanitzar Can Busquets i titlla les declaracions ICV 'd'injustes i falses'


  • Comparteix:

Pomar creu que les declaracions de Xavi Boix 'falten a la veritat'.

Pomar creu que les declaracions de Xavi Boix 'falten a la veritat'.

Esquerra Republicana s'ha mostrat profundament dolguda amb les manifestacions del portaveu d'ICV a qui ha acusat de ser 'injust i faltar a la veritat' quan afirma que els republicans no fan prou per protegir Can Busquets. Esquerra ha reiterat, una vegada més, la seva posició contrària a la urbanització d'aquest sector i ha explicat que esta en contactes amb la Generalitat per aturar la tramitació del projecte, pendent d'aprovació per part del Consell Executiu.

Els republicans s'han mostrat visiblement contrariats per les darreres manifestacions del portaveu d'Iniciativa, Xavier Boix. Alerten als ecosocialistes que no es tracta de fer 'una cursa' per veure 'qui és més ecologista' sinó que el que importa, de veritat, és el resultat i la protecció integral de Can Busquets.

En aquest sentit, el portaveu de la secció local d'ERC, Eduard Pomar, ha estat contundent afirmant que, des del principi han estat contraris a la urbanització d'aquest sector, i que faran tot i més per atura-ne la tramitació urbanísitca. Pomar ha explicat que, de moment, fa temps que estan en converses amb la conselleria en cap perquè el consell executiu suspengui el procés:

Eduard Pomar

Aquestes declaracions són injustes i falten a la veritat. Hem fet, fem i farem tot el possible per protegir Can Busquets.


Pomar creu que les declaracions de Xavi Boix demostren la manca de 'confiança' política que té el portaveu dels ecosocialistes en el Govern tripartit de la Generalitat. És més, ha recordat que les conselleries de qui en depèn la desició - PTOP i Medi Ambient - són gestionades, precisament, per Iniciativa i el PSC, no pas per ERC.

Els republicans confien que el govern de la Generalitat aturi la urbanització de Can Busquets, tot i que, afirmen, pugui aprovar la resta de la modificació del PGM de la Floresta que, en el seu conjunt, valoren de forma positiva. De tota manera, - i en un avís a CIU - diuen que si el text retorna a l'Ajuntament amb el vistiplau del govern de la Generalitat ells s'oposaran frontalment al desenvolupament del Pla Especial:

Eduard Pomar

És en el Pla Especial que podem fer que l'Ajuntament no ho tiri endavant. CIU no pot tirar-ho endavant sense noslatres. No ho permetrem.


Esquerra ha recordat que l'aprovació de la urbanització de Can Busquets -inclosa en la modificació del PGM a la Floresta - va ser obra de l'anterior mandat i per tant, la paternitat de la desició és de CIU i PP. Sobre el seu vot afirmatiu en el text refós, confessen que va ser un 'error', obra de l'anterior executiva d'Esquerra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.