ERC-MES vol que els subtítols del Cicle de Cinema d'Autor siguin en català


  • Comparteix:

Els regidors d'ERC-MES, Èric Gómez, Mireia Ingla i Ferran Villaseñor

Els regidors d'ERC-MES, Èric Gómez, Mireia Ingla i Ferran Villaseñor

ERC-MES presentarà una moció al ple de dilluns vinent perquè les pel·lícules del Cicle de Cinema d'Autor es projectin en versió original subtitulada en català (VOSC) sempre que existeixi. Atès que el conveni de col·laboració entre el Teatre-Auditori i Cinesa ha finalitzat aquest dilluns, els republicans insten l'equip de govern a fer efectiva la proposta a través de la renovació d'aquest contracte.

A més, ERC-MES vol que l'Ajuntament signi un conveni de cara a l'any vinent amb la Filmoteca de Catalunya per garantir la traducció en llengua catalana en cas que no estigui integrada en la pel·lícula que es distribueixi. El regidor republicà Èric Gómez lamenta que s'han projectat films subtitulats en castellà quan existia una versió catalana.

Èric Gómez

Sempre que existeixi la versió catalana s'ha d'emetre i això no sempre passa. És cert que hi ha problemes tècnics que poden tenir un cost afegit per a l'Ajuntament, però és una qüestió de voluntat política.


Gómez ha explicat que l'equip de govern s'ha mostrat obert a aprovar la proposta. En cas que s'aprovi caldrà comunicar els acords a la Plataforma per la Llengua i Òmnium Cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.