Ramon Piqué i altres militants històrics independentistes, per l'acord JxSí-CUP


  • Comparteix:

Encapçalament del document

Encapçalament del document

Una vintena de militants històrics de l'esquerra independentista, entre ells el regidor de la CUP-PC i represaliat a l'Operació Garzón Ramon Piqué, fan una crida a segellar un acord entre Junts pel Sí i la CUP en un manifest publicat per Llibertat.cat. El document remarca que unes eleccions al març implicarien 'tornar a situar-se en la lògica autonomista'.

El document es titula 'Manifest de suport al procés independentista, en el 30è aniversari de la mort de Quim Sànchez', en referència al militant mort de Terra Lliure, i assegura que és 'l'hora de la política i de la construcció i la defensa d'un Estat, i no d'actituds de poca volada pròpies d'una mentalitat de botiguers'. En aquest sentit, els signants subratllen que 'no es poden donar facilitats a partits d'ordre i de govern sense una voluntat clara de traspassar el punt de no retorn institucional'.

El manifest critica, sense citar-lo, el text signat per 140 personalitats i activistes de l'esquerra en el que es va entendre com una acte de pressió a la CUP que no s'investís Artur Mas. 'Com es pot pensar que unes eleccions al març poden suposar un gir a l'esquerra?', es pregunten Piqué i la resta de signants. Segons el document, les eleccions anticipades al març serien una 'falsa sortida' que oferiria 'en safata l'excusa a aquells que no tenen cap interès en un procés cap a la independència'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.