El PSC demana que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin votar


  • Comparteix:

Membres d'ASDI/ Foto: blog Asdi

Membres d'ASDI/ Foto: blog Asdi

El PSC presentarà al ple de dilluns una moció per modificar la llei perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin exercir el dret a vot. Tot i que no és competència de l'administració local, els socialistes demanen que es modifiqui la Llei Orgànica del Règim Electoral General per garantir aquest dret que recull la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. La moció serà institucional.

Segons el portaveu del PSC, Pere Soler, s'ha de garantir la igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania.

Pere Soler

Moltes persones que tenen discapacitat intel·lectual tenen plena consciència del que estan votant. No se'ls pot treure el dret de vot per una qüestió judicial que moltes vegades ve orientada per la mateixa família o per condicionants socials.


El text que es portarà al ple també reclama al govern espanyol la dotació pressupostària per garantir el dret de vot de totes les persones amb discapacitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.