Sant Cugat defensa que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin votar


  • Comparteix:

Membres d'ASDI/ Foto: blog Asdi

Membres d'ASDI/ Foto: blog Asdi

Sant Cugat treballarà per garantir el dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual. Ho ha acordat el ple municipal amb una moció institucional, original del PSC. El text demana que es modifiqui la llei orgànica del règim electoral general per garantir aquest dret que recull la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

ESCOLTA-HO

Els partits s'han posat d'acord per lluitar perquè les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania. El plenari demana, entre d'altres mesures, l'adaptació de la informació electoral a lectura fàcil per fer-la accessible a les persones amb dificultat de comprensió intel·lectual, com ha destacat el portaveu del PSC, Pere Soler.

Pere Soler

Volem garantir aquest dret en igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania i la no discriminació per qualsevol motiu. Proposem entre altres mesures l'adaptació de la informació electoral a la lectura fàcil per fer-la accessible a persones amb dificultats.


El ple vol treballar amb la Taula de participació de les Persones amb Discapacitat perquè, una vegada s'assoleixi la demanda, es pugui treballar conjuntament per fer les accions necessàries per aconseguir el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.