Sant Cugat referma la intenció de catalogar i protegir els arbres monumentals


  • Comparteix:

El ple vol protegir els arbres de la ciutat / Foto: Santcugat.cat

El ple vol protegir els arbres de la ciutat / Foto: Santcugat.cat

El ple d'aquest dilluns ha aprovat, amb les esmenes de Convergència, la moció presentada pel PP, C's i ICV-EUiA per donar compliment a l'acord d'elaboració d'una ordenança i catàleg d'arbres monumentals d'interès local. Les esmenes han rebut els vots a favor de tots els grups menys C's, que hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

L'ordenança es va aprovar al ple del maig del 2013, però la moció presentada aquest dilluns assegura que no s'havia posat en marxa, un punt que s'ha esmenat a proposta de Convergència. L'equip de govern ha assenyalat que els serveis tècnics estan elaborant un catàleg d'arbres i arbredes monumentals, d'interès comarcal i d'interès local. També ha esmenat l'atès que assegurava que l'Ajuntament havia tingut temps per acabar el projecte. La moció també insta el consistori a declarar el Roure Gros del Golf com a arbre d'interès local.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha fet memòria del projecte que es va aprovar ja fa dos anys.

Álvaro Benejam

El 21 de maig de 2013 el ple va aprovar elaborar una ordenança municipal per protegir els arbres d'interès local, tant si estan en terrenys privats com públics i un règim disciplinari i sancionador per al seu compliment.


L'objectiu d'aquesta moció és que Sant Cugat aparegui com a pionera en la protecció del medi ambient i que es converteixi en un exemple de preservació i ecologia. C's ha votat en contra de les esmenes presentades per Convergència, ja que consideren que l'Ajuntament sí que ha tingut temps per completar el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.