Combatre les desigualtats i garantir l'accés a l'habitatge, prioritats de l'oposició per al 2016


  • Comparteix:

Les desigualtats socials, en el punt de mira de l'oposició / Foto: Creu Roja

Les desigualtats socials, en el punt de mira de l'oposició / Foto: Creu Roja

Garantir l'accés a l'habitatge, eradicar les desigualtats socials i reactivar la participació ciutadana són els objectius que, en major o menor grau, exposen per al nou any els sis partits de l'oposició. La CUP-PC, C's, ERC-MES, ICV-EUiA, el PSC i el PP han desgranat a Cugat.cat el full de ruta del 2016 a l'hora de defensar els interessos dels santcugatencs.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, assegura que treballaran per garantir la transparència i fomentar la participació als consells de barri. La cupaure també apunta que per a la coalició un dels objectius és que a Sant Cugat 'pugui viure tothom'.

Núria Gibert

Volem que Sant Cugat no sigui una ciutat excloent que sigui una ciutat per a tothom que hi vulgui viure. Això implica preus públics, taxes...


El regidor de C's Sergio Blázquez afirma que la formació estarà molt a sobre del compliment de les mocions aprovades al ple. Altres línies de treball són reclamar el deute pendent de la Generalitat amb l'Ajuntament, proposar un Pla Integral de Millora de voreres i impedir els usos partidistes del consistori.

Sergio Blázquez

Nosaltres no utilitzarem mai l'Ajuntament perquè serveixi de base per a la política que no és local. Hi ha molta fragilitat i a vegades s'usen els ajuntaments per a la vessant nacionalista.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, situa en l'horitzó del nou any el compliment del pacte de pressupostos assolit amb Convergència. La coalició també fomentarà l'empoderament dels veïns als consells de barri i desenvoluparà accions perquè el jovent no marxi de la ciutat.

Mireia Ingla

Això està relacionat amb els presssupostos però és un objectiu nostre en l'àmbit del jovent. I com a país volem que Sant Cugat continuï estant a l'alçada del que mereix Catalunya.


Des d'ICV-EUiA, la portaveu Roser Casamitjana anuncia que continuaran treballant contra les desigualtats socials i posa l'accent en la lluita contra la discriminació per identitat de gènere. L'ecosocialista també demana per al 2016 potenciar la cultura com element cohesionador i garantir l'accés a l'habitatge digne.

Roser Casamitjana

Cal posar a l'abast de tothom un parc d'habitatge de lloguer assequible. Hem de lluitar contra tota mena de pobresa.


El portaveu del PSC, Pere Soler, diu que la formació aportarà la seva experiència per incidir al màxim en la governabilitat de la ciutat. També apostarà per reactivar la participació ciutadana, la igualtat d'oportunitats i la lluita contra les desigualtats socials.

Pere Soler

Hem d'avançar cap a la tarifació social i tenir preus públics per a tothom. I que els nostres joves es puguin quedar a la nostra ciutat.


El PP vol ajudar les entitats, sobretot les socials, per cobrir al màxim les seves necessitats. El portaveu Álvaro Benejam també aposta per la reorganització territorial com a prioritat per al 2016, així com per la racionalització del pressupost municipal de comunicació i les millores als districtes.

Álvaro Benejam

Els districtes tenen menys diners de lliure disposició respecte als barris del centre, segons l'acord de l'equip de govern amb ERC-MES. Dóna més diners als dos barris del centre.


El primer ple del nou any serà el 18 de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.