Convergència s'oposa al nou model de gestió del servei de menjador de la Generalitat


  • Comparteix:

El servei de menjador, pendent de l'aplicació de la nova regulació / Foto: ACN

El servei de menjador, pendent de l'aplicació de la nova regulació / Foto: ACN

Convergència presentarà al ple una moció de rebuig al nou model de gestió del servei de menjador que ha acordat la Generalitat, on governa ella mateixa, perquè, segons el grup municipal, treu competències a les AMPA i les direccions de les escoles per poder gestionar el servei. La formació considera que el nou acord regulador perjudica l'autogestió que fins ara feien els centres, que contractaven petites empreses locals que complien els requisits del projecte educatiu.

Segons els convergents, el nou acord marc que regula el servei de menjador en els nivells obligatoris i segon cicle d'educació infantil presenta unes condicions que 'difícilment podran complir' les petites empreses amb la nova fórmula de licitació. Abans que aquesta s'executi a la comarca, el partit vol preservar el model aplicat fins ara al municipi en què, per delegació del consell escolar del centre, majoritàriament les AMPA assumien la gestió.

És per això que Convergència presentarà al ple un text que insta la Generalitat a modificar l'acord regulador per proposar requisits que siguin assumibles per aquestes empreses. També demanen canviar la priorització dels criteris de valoració a l'hora de fer la concessió del servei; protegir els casos d'autogestió i permetre la participació de les AMPA, les direccions i l'Ajuntament en la redacció del nou acord marc. Són aspectes importants per CDC i la regidora d'Educació, Esther Salat.

Esther Salat

Podem coincidir que hi havia una necessitat de regular. Però hi ha una sèrie de coses que s'han de tenir en compte i que s'han de fer amb els afectats.


Convergència recorda que el servei de menjador també és un espai educatiu i que les empreses locals que fins ara assumien el servei, sovint també s'ocupen dels serveis d'acollida, extraescolars i casals.

La queixa de les AMPA locals
És una queixa compartida per la Coordinadora d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i les direccions de les escoles públiques. Fa un mes van anunciar que enviarien una carta a la Generalitat i a l'Ajuntament per rebutjar la futura entrada en concurs del servei menjador a la comarca. D'aquesta manera, la comunitat educativa acordava les accions a seguir quan el govern executi la licitació del servei de menjador als Serveis Territorials de Baix Llobregat, Vallès Occidental, Catalunya Central i Barcelona Comarques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.