Romeva, nou conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència


  • Comparteix:

El santcugatenc Raül Romeva ha pres possessió aquest dijous del càrrec de conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència del govern de la Generalitat que presideix Carles Puigdemont. Romeva encapçala així aquest departament, una de les tres grans comissions de govern. Les altres dues són la d'Economia, amb el vicepresident Oriol Junqueras al capdavant, i la de Benestar, a càrrec de Neus Munté.

Romeva ha promès el càrrec davant el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Raül Romeva

'Prometeu complir fidelment i d'acord amb la la llei i amb lleialtat al president de la Generalitat?' - 'Sí ho prometo'.


El santcugatenc ha avançat aquesta setmana que la nova àrea treballarà a partir del que ja existeix, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), que es basa en una 'paradiplomàcia o diplomàcia no oficial' formada per 'ambaixadors que formen part d'una xarxa internacional' perquè Catalunya es pugui explicar al món des de tots els punts de vista. Es dóna el cas que, actualment, el també santcugatenc Albert Royo és el secretari general d'aquest organisme.

Parlament Europeu, Gausacs i literatura
Romeva va néixer a Madrid, al 1972, està casat i té dos fills. És doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va ser eurodiputat a Brussel·les per ICV dos mandats, durant els quals es va situar entre els representants més actius i més ben considerats de l'hemicicle. Recentment, ha expressat el suport al primer ministre grec Alexis Tsipras amb la signatura d'un manifest.

El març passat, va deixar la militància d'ICV, partit on militava des de 1989, per desavinences amb el posicionament de la formació respecte la independència de Catalunya. .

Romeva ha publicat diversos llibres de Relacions Internacionals i la situació política catalana, com 'Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)'. També s'ha endinsat en el món de les novel·les amb 'Sayonara Sushi' i 'Retorn a Shambala'.

Romeva està implicat en el teixit associatiu del municipi. És el president del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir i en la darrera encesa de la Flama del Canigó a Sant Cugat va ser l'encarregat del llegir-ne el manifest. Forma part dels Castellers de Sant Cugat i ha participat en la Universitat Internacional de la Pau (Unipau).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.