La CUP-PC presentarà una moció per crear una biblioteca pública a la Floresta


  • Comparteix:

Interior d'una de les biblioteques que actualment hi ha a Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

Interior d'una de les biblioteques que actualment hi ha a Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

La CUP-PC presentarà una moció al ple de dilluns per construir una biblioteca al districte de la Floresta. La coalició insta el govern local a incorporar el projecte al Pla de Biblioteques públiques de Sant Cugat i aposta perquè la nova instal·lació també doni servei a les Planes.

La CUP-PC considera que així se seguiria una de les recomanacions del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya: tenir una biblioteca en un espai on es concentri una població de 5.000 habitants.

El regidor de la CUP Ramon Piqué ha explicat a Cugat.cat que és important que tots els districtes de Sant Cugat tinguin una biblioteca de referència.

Ramon Piqué

És necessari que tots els barris de Sant Cugat tinguin aquest tipus d'equipament, però no només entès com un magatzem de llibres.


Segons Piqué, el projecte s'hauria de tractar amb els veïns dels dos districtes a través dels consells de barri per estudiar si la nova biblioteca s'ha de fer de nova construcció o bé aprofitant alguns dels equipaments ja existents.

Mentre l'equipament definitiu no estigui en funcionament, la CUP demana adequar alguns espais de la Floresta per proporcionar alguns dels serveis que ofereixen les biblioteques. Segons els cupaires, és necessari que hi hagi de manera provisional un espai de lectura, sales d'estudi, equipament informàtic i multimèdia, serveis d'impressió, servei de préstec interbibliotecari i un espai infantil. L'objectiu és que tots els espais es concentrin en una mateixa ubicació, com podria ser el Centre Social i Sanitari, o bé dividir-los aprofitant El Casino.

Biblioteques
Sant Cugat té actualment tres biblioteques públiques: La Central Gabriel-Ferrater, la de Mira-sol Marta Pessarrodona i la de Volpelleres Miquel Batllori. L'equip de govern té sobre la taula, a més, el projecte de construcció d'una nova biblioteca, que s'ubicarà al centre, al parc de Ramon Barnils. Mentre no es construeix aquest nou equipament, que està previst entri en funcionament al 2019, el govern ampliarà l'actual del centre per convertir l'espai en un centre més polivalent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.