ICV-EA presenta a Can Busquets les seves propostes per a les eleccions europees


  • Comparteix:

Els ecosocialistes fan campanya amb els verds europeus

Els ecosocialistes fan campanya amb els verds europeus

La Unió Europea s'ha de convertir en un instrument útil per defensar els drets socials i fer polítiques ecologistes. Aquest és l'eix central de la proposta d'Iniciativa per Catalunya Verds per a les eleccions europees del 13 de juny, que ha presentat a Can Busquets el candidat de la formació ecosocialista Ernest Urtasun.

ICV-EA ha escollit l'entorn de Can Busquets per presentar el seu programa europeu com una mostra del seu compromís ecologista. El candidat jove Ernest Urtasun ha defensat el compromís 'profundament europeista' de la formació, i ha remarcat la importància de les institucions europees per fer polítiques ecologistes i defensar els drets socials. Ernest Urtasun.

Ernest Urtasun

Sempre hem estat una força europeista. La UE ha de servir per governar la globalització, fer polítiques ecologistes i socials.


Segons Urtasun, a més, una Unió Europea més unificada i cohesionada pot convertir Europa en un agent de pau al món, fent de contrapès als Estats Units.

El candidat ecosocialista, però, ha volgut advertir de la deriva 'neoliberal' que està adoptant actualment la Unió Europea, manifestada per exemple en el projecte de Constitució. Urtasun assegura que el text té molt poca sensibilitat social i no recull elements tant fonamentals com l'objectiu de la plena ocupació. A més, segons Urtasun, es tracta d'un model poc ecològic i que no reconeix els drets dels pobles ni de les nacions sense Estat.

Ernest Urtasun

Recull pocs drets ecològics i Catalunya no hi té encaix. El català, finalment, no serà llengua oficial de la UE.


ICV es presenta a les europees en coalició amb Esquerra Unida, però si aconsegueix representació al Parlament Europeu formarà part del grup d'Els Verds Europeus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.