Veïns de Can Trabal demanen la intervenció de l'Ajuntament per una casa okupada al barri


  • Comparteix:

El consell de barri d'aquest dimecres ha tingut una vintena d'assistents

El consell de barri d'aquest dimecres ha tingut una vintena d'assistents

Veïns de Can Trabal es queixen de la presència d'okupes en una casa del carrer de Josep Maria Sert i asseguren que s'estan produint conflictes en la convivència. En el consell de barri de Centre Oest d'aquest dijous, els afectats han demanat la intervenció de l'equip de govern per solucionar la situació. La presidenta de l'òrgan participatiu, Mayte Pérez, s'ha compromès a donar resposta 'el més aviat possible'.

Alguns veïns han explicat que gossos dels suposats okupes estan lliures per la zona i han donat algun ensurt a altres residents. Una d'elles ha dit que un d'aquests animals va mossegar el seu gos, que va haver de rebre atenció veterinària.

Els afectats també s'han queixat de problemes de convivència arran de festes nocturnes i expliquen que han hagut de requerir intervencions policials per poder aturar-les. A més, asseguren que els okupes ofereixen un servei de lloguer d'habitatge de forma il·legal.

Un dels veïns afectats per la situació i també portaveu del PP a l'Ajuntament, Álvaro Benejam, ha transmès la sensació d'inseguretat dels veïns.

Álvaro Benejam

Tot això provoca inseguretat i malestar entre els veïns i per això demanen mesures urgents. Com a veí, he vingut a donar suport al col·lectiu.


Benejam ha avançat a Cugat.cat que el seu grup municipal presentarà una moció al ple de febrer que abordarà aquesta situació concretament i, de forma més àmplia, la seguretat al municipi.

La presidenta del consell de barri, la regidora Mayte Pérez, ha explicat que traslladarà el més aviat possible el prec dels veïns a l'equip de govern. Tot i així, ha subratllat la dificultat que suposa abordar l'okupació.

Mayte Pérez

El tema dels okupes és complicat i costa fer accions. Demà ho transmetré com a presidenta del consell i intentaré solucionar-ho i fer alguna acció per tenir controlat allò i saber què passa.


Una veïna també s'ha queixat d'una grua de construcció abandonada que hi ha a l'avinguda de Viladelprat des de fa vuit anys. Des de l'Ajuntament, es revisarà per revisar les condicions en què està instal·lada i si cal retirar-la.

Casa Jaumandreu, la Unió i la piscina del Parc Central
El consell de barri també ha posat sobre la taula l'estat de les obres de millora d'equipaments de la ciutat com Casa Jaumandreu, la Unió i la piscina del Parc Central. El director d'Urbanisme de l'Ajuntament, Toni Serra, ha explicat que, en el cas de la Casa Jaumandreu, falta adequar els accessos per a persones amb mobilitat reduïda i definir els detalls del conveni amb l'Ateneu, que gestionarà l'espai.

En el cas de la remodelació del Teatre de la Unió, Serra ha avançat que la redacció del projecte es completarà al maig i que les obres poden durar més de dos anys. Durant aquest temps, les entitats susceptibles de fer ús d'aquest espai poden utilitzar la Casa de Cultura.

Finalment, pel que fa a la cobertura de la piscina del Parc Central, encara s'ha de definir quin tipus d'obra s'efectua. Serra ha avançat que aquesta millora no estarà enllestida fins al curs 2017-2018, un any després del que es va anunciar. En aquest sentit, el grup municipal de Ciutadans ha emès un comunicat on critica 'la falta de rigor a l'hora d'anunciar a la ciutadania la posada en marxa d'equipaments', ja que podria generar 'frustració' entre el veïnat.

Partida de lliure disposició
La trobada d'aquest dijous també ha servit per demanar propostes als membres de l'organ participatiu i als veïns per definir en què s'inverteixen els 15.000 euros de partida de lliure disposició de què disposa el barri. Alguns membres del consell, com la socialista Sandra Tirado, han lamentat la diferència de pressupost a la baixa en relació amb les Planes i la Floresta, que reben 80.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.