Sant Cugat estudiarà la creació d'una biblioteca per a la Floresta i les Planes


  • Comparteix:

La Floresta no té cap biblioteca pública en aquests moments

La Floresta no té cap biblioteca pública en aquests moments

L'Ajuntament estudiarà la creació d'una biblioteca per donar servei a la Floresta i les Planes en el marc de l'actualització del Pla de Biblioteques de Sant Cugat. Mentre l'equipament no sigui una realitat, s'adequaran espais municipals per oferir els serveis mínims d'una biblioteca. El compromís sorgeix d'una moció institucional a partir d'una proposta de la CUP-PC.

ESCOLTA-HO

La moció destaca que la Floresta i les Planes tenen gairebé 5.000 habitants, el volum de població mínim adequat per disposar d'una biblioteca. El text també recorda que la Floresta no disposa de cap sala d'estudi com les que tenen les biblioteques i altres espais del municipi en època d'exàmens.

La biblioteca per donar servei als dos districtes s'hauria d'encabir en la revisió del Pla de Bilioteques de Sant Cugat. A l'espera de la nova instal·lació, la moció es compromet a adequar espais del districte perquè acullin serveis bàsics de biblioteca. Ho ha explicat el regidor de la CUP-PC, Ramon Piqué.

Ramon Piqué

Mentrestant, es treballarà amb la Diputació una proposta perquè hi hagi l'oferta mínima imprescindible que ofereix una biblioteca.


Sant Cugat té actualment tres biblioteques públiques: la Central Gabriel-Ferrater, la de Mira-sol Marta Pessarrodona i la de Volpelleres Miquel Batllori. L'equip de govern té sobre la taula, a més, el projecte de construcció d'una nova biblioteca, que s'ubicarà al centre, al parc de Ramon Barnils. Mentre no es construeix aquest nou equipament, que està previst entri en funcionament al 2019, el govern ampliarà l'actual del centre per convertir-lo en un espai més polivalent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.