El govern de Zapatero resituarà Espanya a l'eix francoalemany i reconeixerà l'Estat plurinacional


  • Comparteix:

El PSC creu que l'Europa dels 25 tindrà un model alternatiu als EUA

El PSC creu que l'Europa dels 25 tindrà un model alternatiu als EUA

La victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero obre una etapa d'esperança pel que fa al paper d'Espanya a la Unió Europea. Aquest és el missatge central que vol transmetre la secció local del PSC, que assegura que el nou govern espanyol es tornarà a situar a l'eix francoalemany i aprofondirà en el reconeixement a Europa dels estats plurinacionals.

Aprofitant la visita de la secretaria general del Patronat Català Pro Europa, Anna Terrón, la secció local del PSC ha organitzat un debat sobre el futur de la Unió Europea dels 25. Els socialistes asseguren que el govern de Zapatero ha començat ja a donar mostres d'un tarannà diferent al de l'executiu anterior, i veuen amb 'esperança' els seus primers gestos.

El primer secretari del PSC, Salvador Gausa, assegura que la victòria electoral de Zapatero servirà per tornar a situar Espanya a l'eix francoalemany, desmarcant-se de les polítiques bel·licistes dels Estats Units. A més, segons Gausa, el govern del PSOE ja ha començat a lluitar per aconseguir que a la UE es reconegui el caràcter plurinacional de l'Estat espanyol.

Salvador Gausa

El nou govern resituarà Espanya a l'eix francoalemany i aprofondirà en el reconeixement de l'Estat plurinacional.


L'ampliació de la Unió Europea a 25 estats és, pel PSC, una oportunitat per consolidar la identitat europea i tancar definitivament les ferides del segle XX. Salvador Gausa ha afegit, a més, que la nova Constitució europea ha de definir un model europeu propi, basat en la pluralitat i la pau.

Salvador Gausa

Tenim l'oportunitat de dotar-nos d'un model diferent, basat en la pluralitat i la diversitat, l'Estat del benestar i la pau.


Els socialistes consideren que la nova Unió Europea ha de servir per enfortir el sentiment de cooperació i solidaritat entre tots els estats membres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.