La Diputació ajuda a l'EMD a urbanitzar carrers i adequar la piscina a través d'un crèdit


  • Comparteix:

La piscina de Valldoreix va inaugura-se al juliol de l'any passat

La piscina de Valldoreix va inaugura-se al juliol de l'any passat

La Diputació de Barcelona ha concedit a l'EMD de Valldoreix un crèdit de 375.000 euros per finançar la urbanització dels carrers Avet i Núria i part de les obres de reparació de la piscina. D'altra banda, l'entitat ha decidit reclamar per la via judicial que l'empresa Bastir, responsable de la construcció de la piscina, també assumeixi el cost de reparació de les deficiències estructurals que presenta el complex exportiu.

A través del conveni signat amb Caixa Catalunya, la Diputació ha atorgat a l'EMD de Valldoreix un prèstec de 375.784 euros que s'emmarca dins el Programa de Crèdit Local de la institució per millorar les finances dels ajuntaments o entitats municipals amb poca capacitat de generar estalvi.

L'organisme supramunicipal ha concedit el crèdit a un termini de 12 anys a un interès del 2,1% que, a més, la Diputació subvencionarà en un 3%. Aquesta ajuda permetrà l'EMD sufragar part de les inversions previstes per aquest any com són la urbanització dels carrers Avet i Núria i les obres d'adequació del complex esportiu.

Unes instal.lacions que suposen una sagnia econòmica per a Valldoreix a causa de les nombroses reparacions que està requerint el complex esportiu, construït per l'empresa Bastir. Donat que l'EMD considera que aquests problemes ja figuraven en la recepció de l'obra, l'entitat ha decidit portar Bastir i el seu arquitecte a judici. Escoltem la presidenta Montse Turu:

Montse Turu

Reclamem als que considerem responsables de les deficiències, l'empresa Bastir i el director d'obra, per dirimir responsabilitats i demanar danys i perjudicis


Actualment, l'EMD ja ha obert el concurs públic per adjudicar les obres de reparació pendents del complex esportiu. Unes obres que, segons la presidenta, s'efectuaran sense que es dificulti l'accès dels usuaris a la piscina:

Montse Turu

La piscina funcionarà a l'estiu. Hem de fer les obres sense perjudicar als 400 usuaris.


A l'anterior junta de veïns, l'EMD va aprovar, amb l'abstenció de CiU i el PP, les factures de la segona fase de les obres d'adequació de la piscina. Uns treballs de manteniment pressupostats en 480.000 euros, que s'afegeixen als 2,4 milions que sumen les despeses totals de construcció del recinte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.